Primorsko-goranska županija: 803 tisuće kuna za "zeleno" poduzetništvo

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina na tjednom susretu s novinarima iznio je plan rada Regionalne energetske agencije – REA "Kvarner" d.o.o. za 2011., za čije će projekte energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije županija iz proračuna izdvojiti 803 tisuće kuna.

 

Među projektima koje je istaknuo župan Komadina jesu: nastavak ugradnje solarnih kolektora na obiteljske kuće - "Sunce i na Vašem krovu", "Burza krovova javnih zgrada", koja se odnosi na postavljanje fotonaponskih sustava na krovove u vlasništvu županije, certifikacija javnih zgrada – izrada energetskih certifikata za zgrade u vlasništvu županije te "Energetski efikasno selo" – analiza sela koja bi se mogla prijaviti Europskoj uniji za financiranje spomenutog projekta.
Svrha je, naglasio je župan, putem agencije REA "Kvarner" pokrenuti mnoge projekte koje će poslije preuzeti poduzetnici.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i poljoprivredu Berislav Tulić govorio je o programima strategije razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području te županije te o njima namijenjenom programu općih mjera.

Kako bi se poboljšalo poduzetničko ozračje, među poduzetnicima iz Primorsko-goranske županije radit će se na kvalitetnijoj marketinškoj prezentaciji, korištenju aplikativnih softwarea i izradi poslovnih planova.
Također, odjel će u suradnji s HUP-om raditi na dodatnoj izobrazbi studenata o poduzetništvu, a za seminare na kojima će 34 studenta riječkog Sveučilišta usvajati praktična znanja iz poduzetništva županija će izdvojiti 120 tisuća kuna. (Hina/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox