Računalna tipkovnica kao jedan veliki "touchscreen"

Do prije nekoliko godina bili su nezamislivi, a sada se nalaze svuda oko nas. Riječ je o touchscreen-ovima. Imate ih na mobitelima, računalima, uređajima za kupnju karata, bankomatima, televizorima… pa zašto ne i na tipkovnicama za računala?

 

Minebea Cool Leaf tipkovnica naoko izgleda kao i svaka druga no ustvari je cijelom površinom jedan veliki touchscreen.  No, to zapravo može predstavljati problem jer naravno ne osjećate tipke pa ne znate jeste li „ulovili“ slovo ili ne, tim više ako gledate u tipkovnicu dok pišete jer se još uvijek niste „izverzirali“ u tipkanju.

Prednost je puno lakše čišćenje od klasičnih tipkovnica (samo prebrišete površinu, i to možete maramicom koju dobijete s njom), a kada je tipkovnica ugašena, može poslužiti kao ogledalo. Pa ipak, uzevši ove zaista „važne“ prednosti u obzir, kupujete li zaista tipkovnicu da biste ju čistili ili pak koristili kao ogledalo? Naročito ako ju platite 245 dolara.
U principu, ova je tipkovnica idealna za one koji nemaju problema s tipkanjem, vole trouchsrceen, a uživaju u tehnologiji i interesantnom dizajnu.

Cool Leaf će premijeru doživjeti u Japanu 13. svibnja, a zasad radi samo na Windowsima. Tvrtka Minebea najavila je i skorašnju Apple verziju. (MJ)

 


 

Izvor: www.mashable.com

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox