SAP predstavio portfelj rješenja za tehnologiju i izvrsnost

SAP je u zagrebačkom konferencijskom prostoru Peoples održao radionicu pod nazivom „IT EXCELLENCE & TECHNOLOGY DAY“. Riječ je o sveobuhvatnom programu koji usklađuje tehnološku arhitekturu poduzeća sa njegovim poslovnim procesima, omogućuje kontinuirano održavanje i poboljšanje poslovanja do stvaranja vrijednosti i  značajan ROI.

 

Gotovo 100-tinu uzvanika moglo je doznati kako program IT Excellence osigurava stabilne performanse i operativnu učinkovitost IT-a,  kao i Mobility portfelja SAP-ovih rješenja.

Poslovni sustavi se nakon puštanja u produkciju, tzv. GO-LIVE fazu susreću s izazovima svakodnevnih promjena, izazovima poslovnih zahtjeva i brojnim specifičnostima. Svjesni tih izazova SAP-ov stručni tim organizirao je radionicu koja je sudionicima radionice dala odgovore na pitanja kako u fazi testiranja smanjiti rizike testiranja i opterećenje vezano uz generiranje testnih setova podataka te kako nadzirati kompleksnu SAP okolinu. Kako u tim trenutcima poslovni procesi tvrtki zahtjevaju dodatnu dokumentaciju koja je teško ili gotovo uopće nije dostupna, SAP IT Excellence efikasno integrira vanjski sustav za pohranu podataka i time poboljšava sam sustav.

Poslovni sustavi se nakon puštanja u produkciju susreću s izazovima svakodnevnih promjena, izazovima poslovnih zahtjeva i specifičnosti. SAP-ova i partnerska rješenja iz IT Excellence portfelja osiguravaju podršku tijekom tih životnih izazova osiguravajući kvalitetu testiranja, nadzor, integraciju s dodatnom dokumentacijom i sl. SAP je dio tih rješenja samostalno razvio, a za veći dio iskoristio postojeća kvalitetna rješenja svojih globalnih partnera poput HP-a, CA i OpenTexta. Na ovoj radionici pokazali smo kako ta rješenja žive u praksi kod korisnika kao što su Iskratel i Agrokor, te kroz tehničke prezentacije naglasili nove trendove i proizvode. Osim navedenog, akvizicijom Sybasea dali smo dodatne informacije vezane uz Mobility - izjavio je Ivan Petrović, Services Account Manager SAP d.o.o.

 

Dvije tematske cjeline

Radionica je bila sadržajno podijeljena na dvije tematske cjeline. U prvom dijelu predstavljene su u studije slučaja i to kroz teme Test Data Migration Server u Iskratelu i SMD, za nadzor rada sustava, u Agrokor koncernu. U drugom dijelu radionice dan je pregled rješenja koja su vezana uz on-demand i i on-device  portfelja koji su neizostavni  dio suvremenog poslovanja. Dok su SAP-ovi globalni partneri: CA za IT Excellence program, te Akademika, partner za Open Text Portfolio predstavili novosti iz svog poslovnog okruženja. Kako je SAP 2010. godine kupio tvrtku Sybase, s očitom intencijom snažnog razvoja mobilnih poslovnih aplikacija, na radionici su predstavljene SAP mobilne aplikacije koje se mogu koristiti, ali i one koji korisnici mogu razvijati sami. Renomirani SAP-ov stručnjak, Mario Semialjac predstavio je program SAP HANA, radikalno SAP rješenje kojim se  omogućuju  izuzetno brzi “in memory” poslovni sustavi.

Organizaciju SAP radionice  „IT EXCELLENCE & TECHNOLOGY DAY“ podržale su tvrtke: Akademika,  CA i Sybase, a prvu radionicu su organizirali u rujnu prošle godine. S obzirom na interes sudionika čije tvrtke koriste SAP rješenja i teže ka brzom i kvalitetnom usklađivanju sa svim sustava izvan SAP-a, motivirat će zasigurno i za organizacijom nove radionice.

SAP svojim intenzivnim radom na unaprjeđenju rješenja i primjeni inovativnih poslovnih i tehnoloških rješenja snažno odražava lokalnu poslovnu strategiju i još jednom potvrđuje fokus na korisničkim potrebama te kako je od primarne važnosti osigurati nesmetano korisničko poslovanje uz zajamčen tržišni rast.

Za kratki video sa konferencije kliknite na link: http://www.youtube.com/user/sapcroatia. (PS/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox