Sinonim se lokalizacijom videoigara probija na svjetsko tržište

Uz brojne jezične usluge koje pruža, prevoditeljska agencija Sinonim uspješno se počela baviti lokalizacijom videoigara na više jezika pa je tako u sklopu odrađenih projekata lokalizirala videoigre na jezike kao što su njemački, korejski, japanski i arapski. Tvrtka se tim potezom probila na svjetsko tržište u industriji koja svake godine bilježi sve veći rast.


Lokalizacija je aktivnost slična prevođenju, a uključuje prilagodbu proizvoda određenom tržištu. Cilj je lokalizacije videoigara pružiti krajnjem korisniku iskustvo imajući u vidu njegovo kulturno okruženje, a pritom se ne udaljiti od izvorne poruke koja se želi poslati. Industrija videoigara razvija se brzinom kao nikad prije, a tvrtka Sinonim uočila je prostor za napredak na tom tržištu.

Postupak lokalizacije videoigara zahtijeva visoku razinu profesionalnosti te poznavanja jezika i kulture kojoj se igra prilagođava. Kvalitetnom lokalizacijom u pravom trenutku, što je obično čim igra izađe na tržište, postiže se puno veći doseg, zbog čega se lokalizacija smatra jednim od najboljih načina reklamiranja. Operativni direktor Siniša Bućan istaknuo je kako »istraživanja pokazuju da se lokalizacijom videoigre za različita tržišta znatno povećava broj prodanih primjeraka i njena popularnost«.

To je vrlo odgovoran zadatak jer lošom lokalizacijom popularnost i prodaja igre opadaju, ali tvrtka je već završila više projekata i opravdala svoju kvalitetu i dobar glas te uspostavila brojne čvrste poslovne veze.

Tvrtka Sinonim osnovana je 2014. godine u Osijeku, a bavi se prevođenjem, lekturom i lokalizacijom pisanih materijala za više od šezdeset jezika. Više od sedamsto završenih projekata govori o profesionalnosti i stručnosti zaposlenika, a tvrtka je do sad stekla više od sto pedeset zadovoljnih klijenata. Tvrtka svojim radom želi klijentima osigurati vjerodostojne i kvalitetne prijevode te doprinijeti razvoju prevoditeljstva gradeći pritom pouzdane i dugotrajne poslovne odnose. Mnoštvo klijenata svjedoči ozbiljnosti tvrtke, što se može vidjeti na internetskoj stranici www.sinonim.hr na kojoj se ujedno može saznati i više informacija.

SINONIM d.o.o. za prevoditeljstvo i usluge
Princa E. Savojskog 51, 31000 Osijek
Tel: 098/897-813
E-mail: info@sinonim.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox