Smjene direktora u Zagrebačkom holdingu

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović kazao je da će u podružnicama Holdinga do kraja ovog tjedna biti dovršen proces izbora novih direktora.

 

"Ne radi se o smjeni direktora, nego o završetku raspisanih natječaja za direktore podružnica", kazao je Čović na konferenciji za novinare nakon sjednice Skupštine Zagrebačkog holdinga.

Na skupštini je, kaže, jednoglasno prihvaćeno petnaest mjera Nadzornog odbora za restrukturiranje Zagrebačkog holdinga, a koje u Holdingu nisu shvatili kao kritiku, nego kao poticaj u radu. Najavio je i deset posto manje plaće za članove Uprave, napomenuvši pritom, kako u narednoj godini troškove osoblja planiraju smanjiti sa 1,8 milijardi kuna na 1,6 milijardi.

Čović je upozorio na problem nelikvidnosti u Zagrebačkom holdingu, što bi se, kako je rekao, riješilo naplatom potraživanja Grada ili kreditima. Nadzorni odbor, međutim, nije dao suglasnost za novo zaduženje, a problem u Holdingu imaju i s naplatom potraživanja od Grada.

Predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem izrazio je nadu da će gradonačelnik Milan Bandić ipak prihvatiti suradnju s Holdingom, jer je to, kako je rekao, i njegova dužnost. (Hina)
 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox