Turiste iz Japana zanima agroturizam

Broj japanskih turista u Hrvatskoj u posljednjih pet godina se udvostručio, a potražnja za odmorom u Hrvatskoj i dalje raste, rekla je ministru turizma Darku Lorencinu i direktoru Glavnog ureda HTZ-a Ratomiru Ivčiću u Japanu predstavnica Japanske agencije za turizam Yumi Yamaguchi.

Ministar Lorencin je naglasio da hrvatski turizam ima ambiciozne ciljeve. Inače, godišnje u inozemstvo putuje između osam i devet milijuna Japanaca, a europske destinacije biraju samo dva milijuna. Sugovornici iz japanskog udružena putničkih agencija kazali su hrvatskoj delegaciji da je Hrvatska poznato turističko odredište među japanskim turistima i da bi zbog toga bilo dobro još više segmentirati tržište te promovirati posebne oblike proizvoda i to primjerice agroturizam koji kod Japanaca izaziva značajan interes.

Mlađi japanski turisti pak zainteresirani su za festivale i glazbena događanja, pa je mnogima motiv dolazaka splitska Ultra. Hrvatski turistički predstavnici razgovarali su i s predstavnicima Japan Airlinesa o mogućim čarter letovima i promociji Hrvatske putem njihove web stranice i in flight magazina. PS/S.P. (Izvor: Večernji.hr)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox