U krizi i Ferrari nestaje s ulica Italije

Ferrari 458 Italia, koji stoji čak 204.000 eura, nikada nije bio osobito čest prizor, čak niti na autoputima u matičnoj Italiji, a danas postaje još rjeđi jer su mjere štednje vlasnike Ferrarija natjerale na masovnu prodaju svojih "ljubimaca" strancima.

Veći porezi na luskuzna dobra i proračunski rezovi  koji su gurnuli Italiju u još dublju recesiju ugasili su potražnju za sportskim autima i drugim simbolima bezbrižnog i luksuznog životnog stila ove zemlje.  Sve ovo potkrepljuje i činjenica da je u prvih pet mjeseci 2012. u Italiji broj izvezenih rabljenih jakih sportskih automobila auta utrostručen - dosegnuo je 13.633, piše business.hr
To nije slučaj samo s Ferarrijem - prema šefu Volkswagenovog poslovanja u Italiji Lorisu Casadeiu svaki tjedan iz Italije odlazi u druge europske zemlje odlazi 200 rabljenih Porschea.
Italija je jedna od kolijevki najluksuznijih i najkvalitetnijih automobila, a sada ta ista vozila nestaju s ulica, posvjedočio je zamjenik dekana Politehničkog sveučilišta u Milanu Giuliano Noci. Ovi podaci imaju simboličnu vrijednost i pokazuju koliko je kriza duboka, dodao je Noci. (HT)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox