Ugrabite priliku: Mjesečna plaća za rad u EU institucijama 5000 eura

Europski ured za izbor osoblja (EPSO) raspisao je prvi natječaj za 152 Hrvata koji žele raditi posao iz snova u institucijama Europske Unije, a jučer je u Zagrebu održan i prvi radni doručak agencije Arboreus o temi Kako se zaposliti u EU.

EPSO je na svojim web stranicama objavio natječaj za prevoditelje i pravnike lingviste, i to isključivo za kandidate s hrvatskog govornog područja, što je izuzetna šansa za naše građane koji žele raditi u Bruxellesu ili Luxembourgu za prosječnu mjesečnu plaću od oko 5000 eura. Traži se 47 pravnika lingvista, 70 prevoditelja pisanih tekstova te 35 simultanih, konferencijskih prevoditelja, prenosi jutarnji.hr.

U rujnu se može očekivati još stotinjak radnih mjesta za hrvatske administratore, a procjenjuje se da bi tijekom ove i iduće godine EU mogla tražiti još 450 Hrvata za različite poslove.

U mirovinu nakon 10 godina rada

Uz plaću od 5000 eura, zaposlenici imaju pravo na dodatke i naknade, kao što je dodatak za bračnog druga, naknada za odvojeni život, plaćeno zdravstveno osiguranje i mogućnost školovanja, a nakon 10 godina EU zaposlenici imaju pravo i na mirovinu. (sh)

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox