Vipnet pobjednik Case Study natječaja Poslovne škole Bled

Na dvodnevnom natjecanju u rješavanju poslovnih slučajeva, u organizaciji hrvatskog Alumni kluba IEDC-Poslovne škole Bled, te nakon finalnih prezentacija timova svih šest tvrtki sudionika, vođa natjecanja dr. Nenad Filipović, proglasio je tim Vipnet najboljim.


U skladu s misijom razvijanja poslovnog razmišljanja, suočavanja mladih managera s aktualnim izazovima u tvrtkama i poticanja timskog rada, IEDC-Poslovna škola Bled i njezin Alumni klub već tradicionalno organizira međunarodno natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva.

IEDC Alumni klub Hrvatska okuplja diplomante IEDC-Poslovne škole Bled, s ciljem promocije dodatne poslovne edukacije te cjeloživotnog učenja među mladim menadžerima i voditeljima hrvatskih tvrtki. Na dužim IEDC programima prisustvovalo je više od 700 menedžera iz Hrvatske, a više od polovica završilo je Executive MBA. Hrvatski alumni klub IEDC je u 2008. godini, kako bi demonstrirao naprednu metodologiju učenja i potencijalne koristi za mlade menadžere, organizirao 1. natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva, a zbog iznimnog uspjeha i velikog interesa sudionika, ono je već postalo tradicija u Hrvatskoj. Pobjednici natjecanja u Hrvatskoj će se suočiti sa pobjedničkim ekipama iz Rumunjske, Rusije, Slovenije i Srbije na IEDC Global Case study competition koji će se održati u rujnu 2018. godine.

Šest vodećih hrvatskih tvrtki - Cemex, HEP, INA, JGL, Styria i Vipnet sudjelovalo je u sljedećem  izazovu: u 24 sata riješiti zahtjevan slučaj iz realne poslovne situacije. Nakon završnih predstavljanja je žiri, kojeg su činili Ivan Matasić, Irena Jolić Šimović i dr. Nenad Filipović, proglasio pobjednika: ekipu Vipnet koja se dokazala najtemeljitijim pristupom, uravnoteženom analizom i prijedlogom rješenja.  

"Iskustvo koje smo dobili za naš tim je najveće u to tome  da smo sami sebi dokazali da u jako kratkom vremenu možemo puno toga izroditi. Sa pravim fokusom možemo puno doprinijeti i biti učinkoviti.", komentirali su iskustvo na CSC članovi pobjedničkog tima Vipnet.

Nakon završetka natjecanja, IEDC-Poslovna škola Bled organizirala je otvoreno predavanje tzv. MBA for a day. Dr. Nenad Filipović, održao je interaktivno predavanje na temu dobrih i loših strana digitalizacije. 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox