ZABA EU formati – Zagrebačka banka informira o Europskoj uniji

S obzirom na približavanje ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Zagrebačka banka ovog tjedna pokrenula je svojevrsni informativni "EU desk" za građane i poslovne subjekte putem kojeg – kroz tri kanala - pruža ključne informacije o EU fondovima, natječajima i projektima.

 

Banka također donosi niz zanimljivosti kojima građane Hrvatske uvodi u predstojeći život u Uniji, ali i podsjeća na baštinu s kojom ulaze. Tako dosadašnje emisije zaba 90 sekundi u novom eu konceptu – zaba.eu, približavaju širokom krugu gledatelja činjenicu da su Hrvatska, njezini stanovnici, znanstvenici i umjetnici, njezina arhitektura, baština i znamenitosti stoljećima dio europskoga konteksta. Na pragu ulaska Hrvatske u Europsku uniju, emisija informira građane o različitim aspektima života u zemljama Europske unije, od svakodnevnog života, standarda i obrazovanja do poduzetništva i financija, povezujući ih s novim mogućnostima koje su na raspolaganju Hrvatskoj.

Priču o Uniji, njenim fondovima i mogućnostima financiranja raznih projekata Banka zaokružuje na svojim internetskim stranicama ZABA EU, na kojima posjetitelji mogu saznati pretpostavke za poslovanje u EU, oblike i namjene financiranja koji su na raspolaganju putem EU fondova te vezane informacije o natječajima. ZABA EU predstavlja i iskustva u povlačenju sredstava fondova - uspješne hrvatske projekte koji se financiraju sredstvima EU fondova. Također, područje ZABA EU donosi i informacije o asistenciji Zabe, uz posebne EU proizvode.

Još 2008. Zagrebačka banka započela je izdavati newsletter EUhorizont, koji obrađuje teme EU fondova i pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. U godini ulaska u Europsku uniju, EUhorizont nastavlja donositi teme o promjenama koje nam donosi ulazak u EU, mogućnostima sudjelovanja hrvatskih poduzetnika na javnim natječajima i pozivima objavljenima u okviru EU fondova, primjerima uspješno provedenih EU projekata, kao i ostalim gospodarskim temama vezanim uz EU. Newsletter EUhorizont šalje se na 30.000 mail adresa, a dva puta godišnje izlazi i u tiskanom izdanju te se distribuira u sklopu magazina Banka. S internetskim stranicama ZABA EU, elektronička publikacija EUhorizont dobiva online proširenje, koje će upotpunjavati i video-emisije zaba.eu, a koje će građani, osim na prvom programu Hrvatske televizije svakoga dana od ponedjeljka do petka u 20:05 sati, moći pratiti i na stranicama ZABA EU. Prva emisija bit će svojevrsni uvod u novi koncept zaba.eu, dok će u četvrtak, 07. veljače, emisija obraditi temu životnih osiguranja, odnosno kakvi su trendovi u Europskoj Uniji i Hrvatskoj. (PS)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox