Zagreb: odbačen prijedlog gradonačelnika o naplati parkiranja

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine odbacili su prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o promjeni odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja, po kojem bi se zainteresiranim građanima, koji ne ispunjavaju uvjete za povlaštene parkirne karte, izdavale godišnje karte (po tržišnim cijenama), jer smatraju da pitanje parkiranja treba urediti na cjelovit način.

Gradonačelnik je, uz ostalo, tražio i da se humanitarnim udrugama, zdravstvenim ustanovama i fizičkim osobama koje imaju teško bolesnog člana obitelji može izdati najviše 400 povlaštenih karata, a tijelima javne vlasti 200.

Zastupnici su zatražili da gradonačelnik novu odluku pripremi najkasnije do lipnja i da o tome svoje mišljenje dadu stručna javnost, skupštinska tijela i Zagrebparking.

Poduprli su osnivanje postrojba civilne zaštite grada Zagreba za specijalističke i opće namjene.

Pročelnik gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić je napomenuo da će se pritom osnovati postrojba civilne zaštite za spašavanje iz ruševina s timovima od po 30 pripadnika i tri psa. Osnovat će se i postrojba za zaštitu i spašavanje iz vode s 36 pripadnika i postrojba za logistiku s 99 pripadnika, najavio je Kalinić.  (Hina)

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox