Ascendant zaključio najveću akviziciju na tržištu zaštitarskih usluga u BiH

Konzultantska kuća i investicijska banka Ascendant Capital Advisors, specijalizirana za pružanje usluga savjetovanja u procesima poslovnih spajanja i akvizicija, korporativnih financija te ulaganja u perspektivne projekte, zaključila je najveću akviziciju na tržištu zaštitarskih usluga u Bosni i Hercegovini. Riječ je o kupovini većinskog udjela Alarm West grupe od strane švedske grupacije Securitas.

S obzirom na ukupnu vrijednost, Securitasova akvizicija predstavlja do sada najveći ugovor ove vrste u zemlji te jedno od najvećih pojedinačnih direktnih stranih ulaganja u privatni sektor u BiH te u široj regiji.

  

 Alarm West Grupa (AWG) je najveća privatna zaštitarska tvrtka na području Bosne i Hercegovine koja danas zapošljava preko tisuću i tristo zaposlenika. U sklopu grupe danas djeluje šest poduzeća – Alarm West iz Mostara, Gama sigurnost, B.I.G.A., Securitas Cipos i Eagle sigurnost iz Sarajeva te Gavran iz Zenice.

Uz fizičku i tehničku zaštitu AWG nudi sveobuhvatan portfelj ostalih zaštitarskih usluga, poput praćenja vrijednosnih pošiljki, interventnih akcija te zaštite intelektualnog vlasništva. Pridruživanjem Securitasu AWG će postati dio vodeće europske i druge po veličini svjetske zaštitarske korporacije koja djeluje u preko 40 zemalja i zapošljava više od 260 tisuća ljudi. (PS/JK)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox