Dioki postigao dogovor s vjerovnicima koji su zatim obustavili naplatu

Tvrtka Dioki je putem Zagrebačke burze izvijestila da je postigla dogovor s vjerovnicima te da je u tijeku obustava aktivnosti koji su ti vjerovnici poduzeli za naplatu svojih potraživanja od Diokija.


Obavještavamo javnost da su slijedom dospjelih obveza određeni vjerovnici pokrenuli aktivnosti naplate svojih potraživanja. Ujedno Vas obavještavamo da je s istim vjerovnicima postignut dogovor kojim je u tijeku obustava navedenih aktivnosti - navodi Dioki u kratkoj obavijesti kojim je reagirao na medijske napise da "Ježićev Dioki i Dina duguju 210 milijuna kuna".

Prema pisanju medija, vjerovnici su blokirali račun Diokija i Dina Petrokemije kojima prijeti stečaj zbog duga od 210 milijuna kuna, od čega se najveći dio odnosi na potraživanja Hrvatske elektroprivrede u iznosu od 142 milijuna kuna, a Dioki duguje i Ini i Prirodnom plinu.

Uz napise o dugovanjima Diokija, mediji su ovaj tjedan objavili i špekulacije o interesu Adris grupe za kupnju Diokija i Novog lista, a dionica Diokija na Zagrebačkoj je burzi bilježila velike oscilacije. Tjedan je Diokijeva dionica počela s padom cijene za 8,51 posto, da bi potom sljedeća dva dana bilježila rast cijene za 6,04 i 10,77 posto, a nakon napisa o dugovanjima cijena joj je jučer pala za 12,21 posto.

Prema ranije objavljenim podacima iz nerevidiranog financijskog izvješća, Dioki Grupa u prošloj je godini ostvarila gubitak u iznosu od 239,2 milijuna kuna, što je povećanje u odnosu na godinu ranije kada je gubitak iznosio 159 milijuna kuna.

Ukupni su prihodi Grupe lani iznosili 2,04 milijarde kuna i povećani su 25,2 posto, a porasli su i ukupni rashodi za 27,3 posto, na 2,28 milijardi kuna. (Hina/SJ)

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox