Je li prijevremeni otkup rješenje za Arenu Zagreb?

U Gradu Zagrebu počeli su razmišljati da od Ingre kupe Arenu Zagreb, i to prije nego istekne sedma godina zakupa, kada prema ugovoru, Grad i država mogu otkupiti dvoranu za 80,4 milijuna eura, piše Business.hr.

Kada se Arena počela graditi računalo se da će državu i Grad, zakup Arene koštati 210 milijuna eura. Sada je očito da treba plaćati i troškove održavanja koji se ne mogu namiriti iz prihoda Arene.

Međutim, takvu mogućnost potvdili su iz Zagrebačkog holdinga koji se našao u problemima nakon što su Grad i država odbili platiti troškove održavanja Arene, što je rezultiralo i zatvaranjem Arene na nekoliko dana.

Holdingu bi bilo najbolje ili da se izvuče iz cijele ove priče ili da Grad i država, ili samo Grad, dignu kredite i kupe dvoranu te da onda sami gospodarimo njom, piše Business.hr, oslanjajući se na izvor iz Holdinga.

Ako se Grad i država ne odluče na otkup Arene nakon sedam godina, čeka ih samo rast troškova. Business.hr procjenjuje kako bi se do 2037. godine oni mogli popeti i do 260 milijuna eura bez PDV-a. (J.K.)


 

 

Izvor: Business.hr, 19. siječnja 2011.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox