Prodaje se 10,64 posto dionica Podravke

Podravka je danas putem Zagrebačke burze izvijestila da je primila obavijest investicijskog društva Interkapital vrijednosni papiri koje je, ovlašteno od Capita Trust Company iz Londona i OTP Bank iz Budimpešte, objavilo poziv za prikupljanje ponuda za kupnju 576.880 dionica Podravke, što čini 10,64 posto dionica koprivničke tvrtke.

 

Interkapital je ovlašten od strane Capita Trust Company iz Londona i OTP Bank iz Budimpešte za organizaciju i provođenje prodaje u postupku izvansudskog namirenja zalogom osigurane tražbine, za prodaju 576.880 dionica ili 10,64 posto dionica Podravke imatelja FIMA AMI, navodi se u pozivu tog društva.

Svi zaintersirani ponude će podnositi Interkapitalu i to u razdoblju od 18. srpnja u 8,00 sati do 19. srpnja u 15,00 sati.

Prema podacima iz ponude, potencijalni kupci moći će dati ponudu za kupnju najmanje 1.500 dionica, a mogu dati ponudu i za cijeli paket, uz napomenu da li je ponuda po principu "sve ili ništa" ili je kupac suglasan da mu se alocira samo količina dionica u odnosu na koju je njegova ponuda pobjednička.

Po zatvaranju knjige ponuda, kako se navodi, definiraju se kupci, odnosno pobjedničke ponude. Kao kupci na javnoj dražbi mogu sudjelovati domaće i strane pravne ili fizičke osobe, koje su u skladu sa propisima Republike Hrvatske zastupane po investicijskom društvu koje je registrirani član Zagrebačke burze. Kupci nemaju pravo uvida u knjigu ponuda, s tim da svaki od zainteresiranih kupaca može na zahtjev dobiti ispis iz knjige ponuda u odnosu na podatke koji se odnose na njegovu ponudu, odnosno više ponuda, navodi se u ponudi koju je s nadnevkom 9. srpnja objavio Interkapital.

Pobjedničke ponude utvrđuju se odmah po zatvaranju knjige ponuda, a osnovni princip alokacije bit će postizanje maksimalne cijene za cijeli paket, tj. svih 576.880 dionica. Pri određivanju pobjedničkih ponuda, prednost će imati ponude s većom cijenom. Kupci izričito pristaju na mogućnost da im bude alocirana manja količina dionica od navedene u njihovoj ponudi, a s obzirom na broj dionica u odnosu na koji njihova ponuda udovoljava kriterijima za pobjedničku ponudu, navodi se uz ostalo u pozivu.

Zbog objave ponude Zagrebačka je burza danas dionice Podravke stavila u segment promatranja.

Dionicama Podravke oko 11,50 sati na Zagrebačkoj se burzi trgovalo po cijeni od 320 kuna, što je pad cijene za 0,6 posto, a do tog je vremena protrgovano 897 dionica dionica koprivničke prehrambene kompanije čime je ostvareno oko 286 tisuća kuna prometa. (Hina/MJ)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox