Zagrebačka banka izdat će Turcima jamstvo za Dioki

Iz tvrtke Dioki priopćili su da je turski investitor Caliskan službeno potvrdio Zagrebačkoj banci spremnost da nakon primitka bankovne garancije izvrši uplatu avansa za isplatu zaostalih plaća radnicima Diokija i Dine Petrokemije.

Vezano uz ponudu turskog investitora Caliskan obavještavamo javnost da je investitor službeno potvrdio Zagrebačkoj banci d.d. svoju spremnost da odmah nakon primitka bankovne garancije izvrši uplatu avansa za isplatu zaostalih plaća zaposlenicima društava Dioki d.d. i Dina-Petrokemija d.d, priopćeno je putem Zagrebačke burze.

Finaliziranjem dogovora investitora, poslovnih banaka i ostalih uključenih strana završeno je usklađivanje seta transakcijske dokumentacije i omogućeno je izdavanje bankovne garancije, a sve temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o izdavanju jamstva u svrhu očuvanja radnih mjesta i pokretanja proizvodnje.

Izdavanje bankovne garancije očekujemo već u ponedjeljak, a narednih dana obavijestiti ćemo zaposlenike društava Dioki d.d. i Dina-Petrokemija d.d. o datumu  isplate plaća, nakon čega slijedi proces restrukturiranja Dioki Grupe, kao i pripreme za pokretanje proizvodnje u Dini Petrokemiji d.d., zaključuju u Diokiju. (ps/jk)

 

 

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox