Promocija pjenušavih Prosecca prestižne vinarije Astoria

09/12/2016

U Basta Gourmet Baru u Zagrebu održana promocija vinarije Astoria, renomiranog talijanskog specijaliste za pjenušava vina Prosecco. Taj popularni talijanski pjenušac zaštićenog imena je u posljednjih desetak godina postao globalni trend što najbolje ilustrira podatak da je u 2015. ukupna količina prodanog talijanskog Prosecca u svijetu pretekla svog najvećeg konkurenta – francuski šampanjac, a u Velikoj Britaniji, primjerice, mu je prodaja prestigla španjolsku Cavu i francuski šampanjac zajedno. Astoria Prosseco spada u grupu najrenomiranijih vinarija što potvrđuje izbor njihovog Prosecca Milesimato među deset najboljih Prosecca Italije od strane magazina Decanter u izdanju od svibnja ove godine.

Uzvanici su imali priliku kušati pet etiketa Astoria pjenušaca sljubljenih s talijanskim delicijama; Astoria Cuvee Brut Metodo Cavazzani 2012., Astoria Millesimato Valdobbiadene '015 Extra dry 2015., Astoria Cordiere Valdobbiadene  Extra dry, Astoria Fashion Victim Rose Extra dry i Astoria Fashion Victim Moscato Rose Dolce.

Vinariju Astoria su 1987.godine osnovali Paolo i Giorgio Polegato, članovi obitelji s dugom tradicijom proizvodnje vina. Astoria vina proizvode se na imanju "Val De Brun" u Refrontolu, u srcu DOCG zone Conegliano – Valdobbiandene, jednom od najljepših područja uzgoja vinove loze u Italiji. Ovo je područje glasovito po svojoj klimi, a ističe se s usklađenim nizom brežuljaka i vinograda.

Na svojem imanju, Astoria provodi "Vignes fleuries", ambiciozan projekt zaštite okoliša i rehabilitacije ekosistema. Radi se o specifičnom francuskom protokolu, koji se koristi u vinogradima, a koji se do sada vrlo rijetko koristio u Italiji.  Cilj "Vignes fleuries" je kreiranje ekosistema koji potiče razvoj flore i faune, integrirane s vinogradom.

Perjanica vinarije Astoria je Prosecco Millesimato koji već niz godina osvaja nagrade, uključujući i prestižnu  Grand Gold medalju na međunarodnom natjecanju vina Vinitaly u Veroni.

(PS/Z.R.)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox