Naglasak na izvozu

23/02/2018

Posjetitelji Biofacha, vodećeg sajma organskih proizvoda, iznimno zanimanje pokazali su za smilje, zaštitni znak jedne od najpoznatijih domaćih kozmetičkih tvrtki.


Izvoz je jedan od važnih segmenata poslovanja za male i srednje tvrtke s obzirom da hrvatsko tržište nije veliko. Za uspjeh u izvozu iznimno je važna kvaliteta proizvoda jer se na stranim tržištima susrećemo s vrlo jakom konkurencijom, a naglasak je na prirodnim i organskim proizvodima koji su osobito cijenjeni u kozmetičkoj industriji“, istaknuo je Marijan Pojatina, predsjednik Uprave tvrtke Olival, koja se prošli tjedan predstavila na Vivanessu u Nürnbergu. Jedna od najvećih izložbi prirodne kozmetike sastavni je dio Biofacha, vodećeg sajma za organsku hranu. Samo ove godine na Biofachu je izlagalo 2.950 tvrtki, a posjetilo ga je više od 50 tisuća posjetitelja. Jedan od uvjeta sudjelovanja na ovom sajmu je posjedovanje certifikata za organske i prirodne proizvode.

Posjetitelji i potencijalni kupci Olivalovog izložbenog prostora sjajno su reagirali na proizvode, osobito našu najpoznatiju liniju od smilja koja je jedina u Hrvatskoj nositelj Nature certifikata za prirodnu kozmetiku, što ju čini pogodnom i za najosjetljiviju kožu“, kazao je Pojatina.

Od male tvrtke nastale prije 23 godine u obiteljskoj kući s tri proizvoda, Olival je prerastao u najpoznatiji domaći kozmetički brend s više od stotinu proizvoda baziranih na tradicionalnim formulama i modernim tehnološkim dostignućima. Danas ova tvrtka ima jednu od najljepših tvornica u zapadnom dijelu Zagreba koja se prostire na 1200 četvornih metara.

Za jačanje aktivnosti na stranom tržištu, među kojima su i sajmovi, Olival je ove godine dobio 748 tisuća kuna potpore u okviru programa „Internacionalizacija poslovanja malih i srednjih poduzeća“, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox