Odabran izvođača radova za obnovu dionice Zaprešić – Zabok

23/03/2018

Nakon provedenog postupka javne nabave odabrana je ekonomski najpovoljnije ponuda za modernizaciju i elektrifikacije željezničke pruge Zaprešić – Zabok. 


Riječ je o dionici duljine gotovo 24 km na pruzi regionalnog karaktera Zaprešić – Čakovec. Po završetku modernizacije vrijeme putovanja brzih vlakova skratit će se za oko 50 posto, a putničkih za oko 30 posto. Time će se stvoriti i preduvjeti za uključivanje tih vlakova u sustav gradsko-prigradskoga prijevoza grada Zagreba.

Na javnom otvaranju ponuda održanom 21. prosinca 2017. zaprimljeno je ukupno 7 ponuda koje su detaljno pregledane te se kao valjana ponuda odabire ponuda ponuditelja SWIETELSKY d.o.o., Zagreb.

Vrijednost projekta iznosi 614,4 milijuna kuna te se s 85 posto sufinancira sredstvima EU fondova.

Potpisivanje ugovora za radove uslijediti će u zakonskom roku nakon što, sukladno Zakonu o javnoj nabavi, odluka o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude postane izvršna. Početak radova planiran je u ljeto 2018., a završetak radova planiran je ljeto 2021. godine.

Javno otvaranje ponuda za nadzor nad izvođenjem radovima održano je početkom ožujka ove godine, a odluka o odabiru očekuje se uskoro.

Temeljem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava koji su u studenom 2017. godine potpisali Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te HŽ Infrastruktura i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) potvrđeno je da će se projekt sufinancirati s 85 posto sredstava iz Operativnog programa za konkurentnost i koheziju, dok će preostalih 15 posto bit će financirano nacionalnim sredstvima.

Dusko Marusic/PIXSELL
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox