Suština vođenja u pet slova - SERVE

01/02/2018

Na web izdanju jednog dnevnog lista prikazana je fotomontaža hrvatskog top managera s ‘modernim stilom vođenja’ uz nevjerojatan naslov.


EKSCENTRIČNA PREZENTACIJA šefa Hrvatske televizije: RADMAN spašava javnu televiziju od propasti“.

Zašto bi to bilo ekscentrično? Radeći na području promjena u organizaciji i coachinga za management zapitao sam se koji bi motivi ovih ozbiljnih novina mogli stajati iza ovog negativnog naslova. Po mom bi mišljenju ozbiljne novine trebale služiti čitateljima u formiranju vlastitog mišljenja, posebno u situaciji kada je potrebno napraviti veliku promjenu. Shvaćam da management nije osnovna djelatnost za novine i da, u novinama se pisalo nešto o viziji i sadržaju važnih promjena koje je Radman obuhvatio u svojoj prezentaciji, što bi zapravo oni i trebali činiti, jer je HTV javna hrvatska televizija namijenjena služiti svojim građanima.

Nekoliko zapažanja s moje strane
Prije svega, moram kratko pojasniti da mi nedostaju detaljne informacije i stoga nemam mišljenje o sadržaju strategije, no imam iskustva i znanja o promjenama u organizaciji i o managementu te je to polazište od kojeg ja polazim. Dakle, što vidim?

Vidim vođu (Radmana) koji stvara strategiju za budućnost svoje organizacije s fokusom na stvaranje učinkovitije organizacije. Želi da se njegovi ljudi uključe i da surađuju na potrebnoj promjeni u organizaciji kako bi je pripremili za budućnost. Koje su najvažnije karakteristike u sti-lu vođenja kojima odašilje takvu poruku?

Autor: John Lodder

Ostatak teksta pročitajte kliklom na ikonu.

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox