Kako s klijentima zadržati dugoročan partnerski odnos

02/04/2013

Glavne korake uspješno ste napravili. Otvorili ste lead, stupili u kontakt s mogućim klijentom, potpisali ugovor. I što sada? Brinete li i dalje o svojim klijentima? Jesu li zadovoljni?

Kako dugoročno zadržati klijenta, i učiniti ga sretnim i zadovoljnim? Da bi vam to uspjelo, klijent uvijek treba biti na prvom mjestu! Pravi vođa mora biti pun samopouzdanja i mora moći biti uslužan svojim zaposlenicima, bodriti i podržavati ih, te im svakodnevno pomagati. Cilj mu nisu prvenstveno samo financijski pokazatelji, već je usredotočen na poticanje ljubaznosti i razvijanje talenta zaposlenika.

Bilo da se radi o uslužnoj ili prodajnoj djelatnosti, uslužiti klijenta oduvijek je bila zasebna problematika većine managera. Još veći je problem stvoriti tvrtku koja je usmjerena k tome da zaposlenici imaju način rada i razmišljanja da je klijent uvijek na prvom mjestu.

To treba biti temelj organizacijske kulture. Naši klijenti naši su strateški partneri i oni su naša misija–dragocjeni resurs i razlog našeg poslovanja. Svi imamo neke svoje načine izgradnje partnerskog odnosa s klijentima. Trudimo se pružiti im brzu i kvalitetnu uslugu jer upravo su oni ti koji su zaslužni za naše financijske rezultate. Svu energiju usmjeravamo prema van, prema klijentu, no često zaboravljamo na svoje zaposlenike, kolege, zaboravljamo na kulturu zaposlenika koji imaju krucijalnu važnost u razvijanju dugoročnog odnosa s klijentom.

 

Naslov članka: Kako s klijentima zadržati dugoročan partnerski odnos
Autor: Sandra Turčić

Izvor: Poslovni savjetnik br. 60,  str.60

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox