18-godišnji student pokrenuo agenciju kojom želi mladim poduzetnicima pomoći u realizaciji ideja

Nikola Zec, brucoš Ekonomskog fakulteta u Rijeci, voditelj i osnivač startupa WorldFood Box pokrenuo je agenciju za poduzetničko savjetovanje putem koje mladima želi pomoći u realizaciji ideja, pronalasku investitora i otvaranju tvrtke. Uz navedeno, Nikola Zec Business nudi i stručno mentorstvo, a sve kako bi mladima pomogao stvoriti kvalitetne startupove i smanjio razloge za neotvaranje tvrtke zbog kojih se studenti najčešće i ne odluče za poduzetnički put.


Cijela agencija ima poseban, inovativan način rada koji poduzetniku pruža slobodu u kreiranju projekta, no uz konstantno mentorstvo poduzetničkog, marketinškog, pravnog i project management tima što dodatno olakšava pokretanje i poslovanje tvrtke. Cilj agencije Nikola Zec Business je pomoć mladim poduzetnicima u realizaciji njihovih ideja s minimalnim financijskim sredstvima.

''Trenutno najviše poduzetnika ima problem nedostatka financijskih sredstava. Smatram da u doba računalne tehnologije, crowdfunding stranica, poduzetničkih inkubatora, investitora i poslovnih anđela novac nikako ne može biti problem… naravno, ako je ideja dobra!'' govori nam Nikola.

I dok neki sreću traže u drugim zemljama, Nikola svoju budućnost vidi upravo u Hrvatskoj. Uz to, neprestano radi kako na svojem razvoju, tako i na razvoju mladih snaga koji su ključ za boljitak naše svakodnevnice.

„Razlika između mene i vas nije u ideji, sposobnosti ili novcu. Jedina razlika između mene i vas je samo u tome što se ja u početcima nisam zatrpavao rečenicama ''što ako'', nego sam si ostavio vremena i probleme rješavao postupno kada je startup već poslovao. Niti jedan startup na početku ne može biti savršen. Cijela stvar u poduzetništvu je u tome da konstantno nadograđujete svoje znanje, a da to ni ne znate… samo jednog dana vidite koliki ste napredak napravili u odnosu na početak.''

Nikola u sklopu agencije studentima pruža besplatno poduzetničko savjetovanje, a svi zainteresirani se na natječaj mogu prijaviti putem obrasca na službenoj web stranici s naznakom ''Natječaj za studente''.

Prošlo je godinu dana od kada je mladi poduzetnik Nikola Zec ušao u poduzetničke vode i realizirao svoj prvi startup WorldFood Box koji je trenutno jedan od vodećih uvoznika američkih i japanskih grickalica na Balkanu. Nikola je uz pomoć dobavljača iz Engleske uvozio grickalice iz svih dijelova svijeta koje je potom putem webshopa prodavao krajnjim korisnicima u obliku paketa s grickalicama i slatkišima iz svih dijelova svijeta. Ubrzo je naišao na velik problem u poslovanju! Prodaja čokoladnih i gumenih proizvoda zbog topljenja u vremenu vrućih ljetnih dana nije bila moguća, pa je Nikola prekinuo maloprodaju putem webshopa. Trenutno sa svojim timom radi na rekonstrukciji poslovnog modela i počinje s prodajom putem veleprodajnih partnera na području cijelog Balkana

''Trenutno dogovaramo veleprodajnu suradnju s većim trgovačkim lancima i kinima iz Slovenije, Srbije, BiH i Hrvatske, a točan popis veleprodajnih partnera javnosti ćemo razotkriti sredinom 2019. godine''.

Uz sve navedeno, njegova ambicioznost nema premca. Nikola u veljači ove godine pokreće još jedan startup pod nazivom ''Gooders News'', a cijeli proces pokretanja će popratiti i snimateljska ekipa. Sve će biti koncipirano u dokumentarni serijal koji će prikazati ključne trenutke pokretanja i tako gledateljima približiti postupak realizacije startupa od ideje do realizacije. Serijal će se prikazivati na njegovom službenom YouTube kanalu gdje već sada objavljuje vlogove svoje svakodnevnice koju provodi kao osnivač dva startupa i konzultantske agencije. Planirano vrijeme kompletne realizacije projekta je u Svibnju, a sve ostale informacije Nikola redovito objavljuje na svom LinkedIn i Instagram profilu.

''Nadam se da ću sa svojim radom dovoljno pomoći mladima koji se ne pronalaze u poslu kojeg trenutno rade. Često ne shvaćamo da se zapravo cijeli život sastoji od rada i ako to nije posao koji nas ispunjava, onda to svakako trebamo promijeniti! Imamo jedan život! Imamo jednu priliku da odaberemo pravi posao za kojeg ćemo 365 dana živjeti i svaki dan se buditi sa željom da ga dodatno razvijamo!'', zaključuje Nikola.

 
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox