19. MOSTARSKI SAJAM: Očekuje se 700 izlagača iz 24 zemlje svijeta

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2016., jedna je od najznačajnijih gospodarsko-izložbenih manifestacija u regiji, održat će se od 12. do 16. travnja.


Na ovogodišnjem, devetnaestom po redu sajmu, na oko 30.000 četvornih metara zatvorenog i otvorenog prostora, izlagat će više od 700 izlagača iz 24 zemlje svijeta. Zemlja partner sajma je Republika Turska, prijateljska država koja doživljava veliku gospodarsku ekspanziju. Turski gospodarstvenici godinama su prisutni na mostarskoj gospodarskoj izložbi, a ovo je prvi put da se pojavljuju kao službeni partneri i u ovolikome broju. Štand s turskim izlagačima prostirat će se na više od 500 metara četvornih.

Turska zainteresirana za ulaganja u Hercegovinu

- Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Republika Turska, čiji su gospodarstvenici godinama prisutni na mostarskom sajmu, a ovo je prvi put da se pojavljuju kao službeni partneri – kazala je generalna konzulica Republike Turske u Mostaru Ayse Selcan Sanli.

Kako je navela, Turska je jako zainteresirana za Hercegovinu, posebice Mostar i njezin gospodarski interes sve više raste jer za turske biznismene ovo područje predstavlja vrata za ulazak u Europsku uniju.

Uz Tursku, u najvećoj mjeri bit će zastupljeno bh. poduzetništvo (iz Federacije BiH i Republike Srpske) te izlagači iz zemalja okruženja Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije. Na sajmu se očekuju predstavnici tvrtki i službenih izaslanstava iz Kine, Italije, Mađarske i Njemačke. Svečanost otvaranja sajma, u utorak 12. travnja, uveličat će visoka izaslanstva iz zemalja partnera i cijele regije. Očekuje se da bi sajam za njegova trajanja moglo posjetiti oko 50.000 ljudi.

Direktorica sajma Dalfina Bošnjak istaknula je kako je velik uspjeh to što je ovogodišnji partner sajma Republika Turska jer je ta zemlja u ekspanziji svoga gospodarstva te konstantno ulaže i u Bosnu i Hercegovinu.

Popunjeni svi izložbeni kapaciteti

Mostarski sajam i ove je godine popunio svoje izložbene kapacitete, a uz opću sajamsku manifestaciju na kojoj će biti predstavljene sve grane gospodarstva, održat će se i tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije i Sajam informacijskih tehnologija. Sajam, u suradnji sa svojim partnerima, organizira i niz konferencija okruglih stolova i radionica na temu obnovljivih izvora energije, izgradnje hidrocentrala, turizma i zaštite okoliša, razvoja gospodarstva, ulaganjima u BiH, uvozu i izvozu.

U sklopu Sajma turizma bit će predstavljena domaća i regionalna vinarska proizvodnja, autohtona hercegovačka te slavonska kuhinja te dodijeljene nagrade najboljim vinima.

- Ne sumnjamo da će i ovogodišnji Mostarski sajam prvorazredni gospodarski, ali i društveni događaj u BiH. Ovom manifestacijom pokazujemo kako čovjek ovoga podneblja želi svoj uspjeh podijeliti s drugim ljudima, ali i naučiti od drugih i drukčijih. Dođite i podijelite s nama još jedne uspješne sajamske dane - poručili su organizatori. (PS/SŠ)

Izvor: Manager.ba

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox