250 milijuna eura za male poduzetnike

Predstavnici Europske investicijske banka (EIB) i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) potpisali su danas ugovor o financiranju vrijedan 250 milijuna eura namijenjenih potpori projektima malih i srednjih poduzetnika.

Ugovor su potpisali potpredsjednik EIB-a Dario Scannapieco i predsjednik Uprave HBOR-a Dušan Tomašević, koji je tom prilikom istaknuo da je riječ o drugoj tranši kreditne linije ukupno vrijedne 500 milijuna eura, čija je prva tranša potpisana još 2014. godine.

EIB prati HBOR već 15 godina i u tom je razdoblju potpisano 15 ugovora ukupne vrijednosti 1,9 milijardi eura, kojima je HBOR podržao više od 2700 projekata, istaknuo je Tomašević.

Dodao je i kako je EIB bio jedna od prvih banaka koje su u jeku ekonomske krize ponudile mogućnost financiranja hrvatskim malim i srednjim poduzetnicima. To je, naglasio je Tomašević, i HBOR-u omogućilo da ojača svoje kreditiranje poduzetništva, pa je tako samo lani hrvatska razvojna banka odobrila rekordnih 7,8 milijardi kuna kredita, od čega je glavnina bila usmjerena malim i srednjim poduzetnicima. (PS/S.P. Izvor: Večernji.hr)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox