5 ideja kako izaći na kraj s poslom koji mrzite

Trenutne prilike većinu ljudi prisiljavaju na obavljanje posla koji ih ne inspirira i ne usrećuje, dapače nerijetko i frustrira i uznemirava, i to sve iz razloga što baš ne mogu birati. Pa ipak, postoje neke sitnice koje vam mogu olakšati radni dan i uljepšati taj „mrski" posao, tvrdi zadovoljna.hr.

 

1. Uredite radni prostor
Nemojte dati neredu ili pak praznini da upravljaju vašom radnom okolinom. Pospremite nered koji vas ometa, a na radni stol stavite neko lijepo cvijeće, slike dragih osoba, kućnog ljubimca ili zgodnog glumca:). Dobra ideja je i lampica s eteričnim uljem smirujuće lavande ili poticajne mente što će automatski pozitivno utjecati na vašu psihu.

2. Upišite neki tečaj u slobodno vrijeme
Kad izađete iz ureda, nastupa vaše slobodno vrijeme, ali nerijetko ga posvećujete obitelji i prijateljima, a premalo sebi. Stoga, odvojite vremena u danu da radite ono što vas zanima, upišite neki tečaj stranog jezika, izrade nakita, šivanja, slikanja ili čega god. Ako to volite raditi, zašto ne.

3. Družite se s kolegama
Najveći osmijeh na lice ipak nam najbolje izmame drugi ljudi. Nemojte se izolirati na poslu, razgovarajte s kolegama, nasmiješite se i načnite neku temu. Tko zna, možda baš to čavrljanje završi smijanjem do suza, a nakon toga nijedan posao više nije tako strašan.

4. Izađite iz ureda
Sjedenje 8 sati dnevno nije zdravo, ali nije zdrav ni cjelodnevni boravak u primjerice zagušljivom prostoru. Svojih pola sata pauze iskoristite za šetnju, kavu, „hvatanje" svježeg zraka ili sunca (ako ga ima). Također, iskoristite to za čavrljanje s kolegama, koje će vas odmoriti od stresa i informacija vezanih uz posao.

5. Tražite dalje
Ako već zaista toliko mrzite svoj posao, ured, kolege i sve ostalo što ide uz to, poduzmite nešto. Uredite životopis i pratite oglase za posao, a čim se ukaže prilika – „zgibajte" negdje bolje. Samo imajte na umu da niti tamo stvari neće biti bajne, ali možda ćete bar raditi posao koji volite. (MJ)

 

Izvor: www.zadovoljna.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox