89% hrvatskih građana za Best Buy Award

Hrvatski građani radije će prilikom kupnje odabrati proizvode i usluge koji nose istaknutu plavu Best Buy Award medalju.


Rezultat je ovo najnovijeg tržišnog istraživanja Best Buy Award, kojeg je u siječnju 2018., na nacionalno reprezentativnom uzorku za Republiku Hrvatsku provela međunarodna organizacija ICERTIAS.

Ispitanicima je u ovoj anketi postavljeno sljedeće pitanje:

„Da li biste radije kupovali proizvode i usluge koji nose plavu Best Buy Award medalju, koja se dodjeljuje onim proizvodima i uslugama na tržištu koji nude najbolji omjer cijene i kvalitete na osnovu mišljenja, iskustava i ocjena samih kupaca i korisnika tih proizvoda i usluga?“

Anketiranima su ponuđena dva odgovora:

“DA – Radije bih kupovao proizvode i usluge sa plavom medaljom Best Buy Award koja označava najbolji omjer cijene i kvalitete”.
“NE – Ne bih radije kupovao proizvode i usluge sa plavom medaljom Best Buy Award koja označava najbolji omjer cijene i kvalitete”.

 

Iznimno visoka preferencija hrvatskog građanstva

Čak 89,3% ispitanika odabralo je pozitivan odgovor odnosno “DA – Radije bih kupovao proizvode i usluge sa plavom medaljom Best Buy Award koja označava najbolji omjer cijene i kvalitete”.

Ovaj iznimno visoki rezultat preferencije znaka Best Buy Award kod hrvatskih građana potvrda je iznimne prihvaćenosti i značaja ovoga certifikata na hrvatskom tržištu.

Prethodno ovakvo istraživanje provedeno je prvije dvije godine, u siječnju 2016. godine i sada je osobito zanimljivo usporediti razliku u preferenciji hrvatskog građanstva kada je riječ o znaku 

Best Buy Award te sučeliti rezultate istraživanja iz 2016. godine i ove najnovije iz siječnja 2018.

U istraživanju iz 2016. godine, na isto je pitanje potvrdno odgovorilo ukupno 74,4% hrvatskih građana dok se danas, dvije godine kasnije, taj postotak značajno popeo.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox