Adacta bilježi rekordne rezultate i planira daljnje širenje

Tvrtka Adacta, vodeća regionalna tvrtka s područja implementacije Microsoftovih poslovnih rješenja, predstavila je novinarima svoje rezultate u prošloj i najavila planove i aktivnosti u ovoj godini. Kako je istaknuo direktor tvrtke Adacta, Krešimir Mlinarić, prošla je godina bila rekordna za Adactu Hrvatska. Otvaranjem nove poslovnice u Osijeku ostvarili su svoj plan širenja što je rezultiralo zapošljavanjem novih stručnjaka. Dodao je kako se neće zaustaviti samo na Osijeku, već im je namjera i u 2015. nastaviti daljnje širenje. Zbog specifičnosti posla, u Adacti su stalno u potrazi za novim zaposlenicima i stručnjacima koji bi se uključili u njihove timove. Tako je u 2014. godini broj zaposlenih u Adacti Hrvatska porastao za čak 25 posto. Kontinuirana ulaganja u širenje, nove ljude i nove proizvode rezultiralo je i rekordnim prihodima koji su u odnosu na godinu ranije porasli za sedam posto i iznosili su 25 milijuna kuna.

Velik broj novih zaposlenika rezultirao je i potrebnom za preseljenjem iz starih prostorija, u nove i moderne urede u Strojarskoj ulici u Zagrebu. Time su ujedno stvoreni preduvjeti za daljnje širenje tvrtke.

Što se tiče planova za 2015. godinu, u Adacti ističu implementaciju Navisiona, NAV2015, koji je svoju hrvatsku premijeru imao na Adactinom godišnjem susretu u studenom. Tako su trenutno u fazi implementacije NAV2015. u Splitskoj banci i DiWagneru, a treba istaknuti implementaciju NAV Cloud 2013. rješenja u tvrtki Deloitte. Završene su kompleksne i velike implementacije NAV-a u industriji prerade drveta i izrade namještaja u tvrtkama Spin Valisu i Forma Ideale.

Time je ujedno potvrđena Adactina pozicija kao vodećeg partnera u ERP rješenjima na području Hrvatske.

Kako bi dodatno učvrstili svoj položaj na tržištu, u Adacti nude lokalizaciju Navisiona na hrvatski jezik i paletu vlastitih rješenja za Microsoft Dynamics poput osnovih i naprednih lokalizacijskih paketa, rješenja za ljudske resurse i plaće, naplatu te Object Version Control, a koja su svoje kupce već pronašla i izvan granica Hrvatske.

Podsjetili su kako je na kraju 2013 godine, Adacta u konkurenciji svih globalnih lidera sa raznih strani svijeta, pobijedila na tenderu u osiguravajućoj kući VTB osiguranje u Rusiji. VTB osiguranje je dio grupe VTB, druge najveće financijske grupe u Rusiji i nalazi se u TOP 5 osiguravajućih kuća u Rusiji. Osiguravajuća kuća ima nekoliko tisuća zaposlenih i djeluje u cijeloj Rusiji. To je predstavljalo i poseban izazov, jer rješenje koje je Adacta izradila mora funkcionirati istovremeno u 11 vremenskih zona.

Adacta je u 2014. godini završila prvu fazu projekta i njezin sustav trenutačno podržava rješavanje šteta u VTB osiguranju, a u tijeku je i druga faza projekta - podrška obrade ugovora o osiguranju - koja će biti završena do kraja godine.

Trenutno je Adacta u zaključnim razgovorima s još nekoliko velikih osiguravajućih kuća u Rusiji i u Europi, te u budućnosti planira ulazak i na druga svjetska tržišta.

U analizi rješenja za osiguravajuće kuće, koje je pripremila ugledna međunarodna analitička tvrtka Celent (dio grupe Oliver Wyman), Adactin sustav za osiguravajuće kuće, AdInsure, dobio je odlične ocjene za funkcionalnost i tehnologiju sustava te je uvršten, kao jedan od najbrže rastućih, u grupu TOP 7 najboljih rješenja u EMEA regiji.

Na kraju je Krešimir Mlinarić iznio i planove Adacte za 2015. godinu. Tako u Adacti planiraju daljnje utvrđivanje tržišne pozicije i povećanje tržišnog udjela što bi trebalo rezultirati porastom prihoda za osam posto. Pri tome će se fokusirati na značajniji rast u segmentu BI i CRM rješenja i nove strateške projekte koji su u pripremi.

(PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox