ADOPTA: Dijete u središtu posvojenja

Nakon uspješno održane prošlogodišnje konferencije, a u namjeri daljnjeg osvješćivanja javnosti o problematici posvojenja u Hrvatskoj, Udruga ADOPTA u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih organizira 2. Konferenciju o posvojenju.

Pod naslovom „Dijete u središtu posvojenja“, konferencija će se održati 22. i 23. studenog u zagrebačkom hotelu Four Points by Sheraton Panorama, a središnji motiv i tema jeste dijete.

Na konferenciji će se moći čuti o modelima koji stavljaju dijete u središte procesa posvojenja, zatim mehanizmima kojima društvo, institucije i posvojitelji mogu pomoći u tom procesu, pristupi koji poboljšavaju uspješnost posvojenja u kontekstu najavljivane reforme sustava posvojenja u RH, važnosti identiteta posvojenog djeteta i metoda kojima možemo utjecati na razvoj zdravog identiteta  te unapređenje procesa posvojenja u Republici Hrvatskoj.

Konferencija je namijenjena stručnim radnicama i radnicima centara socijalne skrbi, obiteljskih centara, dječjih domova te Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, zaposlenicima vrtića i škola te ostalim stručnjakinjama i stručnjacima koji se bave posvajanjem i/ili rade s posvojiteljskim obiteljima.

Predviđeno trajanje konferencije je dva dana s naglaskom na to da je drugi dan konferencije namijenjen u prvom redu posvojiteljskoj zajednici.

Konferenciju će otvoriti Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih te Diana Topčić-Rosenberg, predsjednica ADOPTE – udruge za potporu posvajanju. Konferencija će obuhvatiti niz predavanja domaćih i stranih stručnjaka, okruglih stolova te praktičnih radionica.(PS/LP)

Dodatne informacije o konferenciji program i prijavnice nalaze se na www.adopta.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox