Adria? Ja, ja... Natürlich!

Stanje u Njemačkoj je kao naručeno. Našim najvjernijim posjetiteljima nezaposlenost je najmanja unazad 20 godina, žele putovati, svoje limene ljubimce također vode na odmor, hrvatska im je obala, uz talijansku, najbliža. U 2010. njemački su turisti na odmoru prosječno trošili 944 eura, piše Večernji list. Willkommen!!!

Jadranska obala je ljeti popunjena stranim turistima, a najbrojniji su Nijemci. Tako će biti i u 2011. godini. Hrvatska Nijemcima ulazi u Top 5 najdestinacija, a ispred nas su redom: Španjolska, Italija, Turska pa Austrija. Osim što su najbrojniji na hrvatskoj obali, Nijemci su i najpoželjiniji turisti. Jedan od razloga je što su njemački turisti u 2010. potrošili 59,4 milijardi eura na putovnjima. Pa koji ih domaćin ne bi volio?

I njemačka istraživanja idu nam na ruku

Njemačka sada nadmašuje sva naša očekivanja, ali to su plusevi koji će se istopiti. Ta se zemlja gospodarski oporavlja, Nijemci se osjećaju sigurno i prije nego prošlih godina donose odluke o odmoru. Njemačko tržište bilo nam je džoker svih ovih godina, broj putnika za Hrvatsku rastao je i u njavećoj krizi. Sada njihova istraživanja najavljuju porast potrošnje na putovanja od 3,25 posto i imamo dodatan razlog biti optimistični - govori Bajs za Večernji list. Hrvatska se i danas predstavlja na najvećoj svjetskoj turističkoj burzi u Berlinu.(mš)

 

 

 

Izvor: tiskano izdanje dnevnika Večernji list, 9. ožujka 2011., broj: 16 959
Foto:Zeljko Mrsic/PIXSELL
 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox