Afera "Core Media": Šelebaju i ostalima jednomjesečni istražni zatvor

Poduzetnik Vladimir Šelebaj-Sellier i još četiri osobe osumnjičene su za malverzacije "teške" više od devet milijuna kuna, a nakon gotovo trosatnog ispitivanja večeras im je određen jednomjesečni istražni zatvora.

 

Šelebaj i ostali osumnjičeni dovedeni su večeras oko 19,30 sati s lisicama na rukama kod dežurne sutkinje istrage zagrebačkog Županijskog suda Vere Polak-Presečki koja ih je saslušavala gotovo tri sata, nakon čega je udovoljila zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva i osumnjičenima odredila jednomjesečni istražni zatvor.

Šelebaja, koji je u javnosti poznat i kao bivši suprug HTV-ove novinarske i urednice Dijane Čuljak, tužiteljstvo tereti za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, to jest da je uz pomoć petero suosumnjičenih fiktivnim ugovorima i računima "izvukao" šest milijuna kuna preko tvrtki Core Media i Media spot, a za više od tri milijuna kuna oštetio i državni proračun na račun podizanja uračunatog PDV-a.

U nezakonitostima su mu navodno pomagali Tonček Mandić (51), Igor Šumaković (35), Vlado Bučan (60) te Kristina Cikač (36) koja radi kao producentica na HRT-u. Riječ je o vlasnicima i suvlasnicima tvrtki koje su navodno fiktivno poslovale s Core Mediom i Media spotom i izdavali fiktivne račune na temelju kojih je Šelebaj "izvlačio" novac iz dviju tvrtki. (Hina)

 

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox