Afera Spice: Šestak i nakon smjene špijunirao Podravku

Interna istraga u Podravci pokazala je kako je bivši šef Uprave koprivničke kompanije, Zdravko Šestak i nakon uhićenja i smjene zadržao pristupne podatke pomoću kojih se mogao logirati u tvrtkin poslovno-informacijski sustav i pratiti sve što se događa, piše Večernji list.

Cijelo vrijeme nakon što je smijenjen Šestak je imao pristup svim podacima kao i u vrijeme dok je bio šef Uprave Podravke. Cijelo vrijeme imao je uvid u dnevne, tjedne, mjesečne i kvartalne rezultate, aktivnosti poslovodstva i korespondenciju članova uprave.

Podravka od 2001. ima sustav SAP u kojemu su jednim klikom miša dostupne sve relevantne informacije o poslovanju. Za administriranje sustava zadužen je Sektor informatike, kojemu je na čelu još iz Šestakove vladavine Dario Galinec. Nakon što su u Podravci prošlog tjedna shvatili da je Šestak imao sve pristupne šifre, Galinec je smijenjen. No, Večernji list piše kako interna istraga nije dokazala da je on izravno odgovoran za ovaj propust, već je primijenjeno načelo zapovjedne odgovornosti. 

Podsjetimo, osim bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, za aferu Spice optuženi su bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, vlasnik i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fima grupe Milan Horvat te odvjetnik Zoran Marković. USKOK ih tereti da su Podravkinim novcem željeli steći većinski paket dionica i  preuzeti Podravku. (jk)

 

Izvor: Večernji list., 14. lipnja 2011.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox