Agencija za investicije i konkurentnost osvojila nagradu

Na jednoj od najvećih investicijskih konferencija u svijetu Annual Investment Meeting u Dubaiju koja je okupila 1500 investitora iz cijelog svijeta Agencija za investicije i konkurentnost drugu je godinu zaredom osvojila nagradu za najbolji investicijski projekt u istočnoj Europi.

U vrlo jakoj konkurenciji zemalja već tradicionalno prepoznatih kao atraktivnih destinacija za investiranje poput Poljske, Češke, Slovačke ili Turske nagradu je dobila Međunarodna zračna luka Zagreb. Lani je nagrada dodijeljena za Plivin projekt.

Investicijski projekt izgradnje novog putničkog terminala ZLZ-a vrijedan je 265 milijuna dolara i zapošljava oko 1000 radnika hrvatskih građevinski tvrtki. Nagradu za najbolji investicijski projekt preuzeo je ravnatelj AIK-a Damir Novinić i izjavio da je nagrada pokazatelj da kvalitetnih i pravih investicijskih projekata u zemlji ne nedostaje i da Hrvatska je atraktivna investicijska destinacija prepoznata i od strane investitora.

"Veliko je to priznanje, posebno imajući u vidu iznimno jaku konkurenciju zemalja u kojoj smo osvojili ovu nagradu, to su Češka, Poljska, Turska, zemlje koje svake godine ulažu znatna sredstva u promociju svojih zemalja na stranim tržištima s naglaskom upravo na Bliski istok i Ujedinjene arapske emirate. Ovo je još jedna potvrda svima nama da Hrvatska može kvalitetno parirati i konkurirati i na najzahtjevnijim tržištima",  rekao je Novinić.

Predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, Bruno Mazurkiewicz, tom je prigodom izjavio kako je ponosan što je projekt gradnje novog putničkog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb prepoznat kao jedan od najvažnijih investicija jer će Zagrebu omogućiti da u potpunosti iskoristi svoj potencijal i postane značajno čvorište zračnog prometa u ovom dijelu Europe.

PS/S.P. Izvor: Večernji.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox