Agrokor će za Mercatorove dionice nuditi manje nego u prvom krugu?

Još 11 dana je ostalo do roka za predaju neobvezujućih ponuda za kupnju 51 posto slovenskog trgovačkog lanca Mercatora, a sve su oči uprte u hrvatski Agrokor koji još nije predao ponudu, piše Poslovni dnevnik.

U igri za preuzimanje Mercatora je desetak igrača,  ali Agrokor je i dalje jedini strateški ulagač. Ljubljanski list Finance piše da se ponude fondova iz prvog kruga (Mid Europa, Warburg Pincus i TPG) kreću od 155 do 170 eura po dionici, dok je Agrokor ovog proljeća nudio 221 euro.

Ako bi Agrokor dao 221 euro po dionici, to bi značilo da je za Mercator ukupno spreman izdvojiti 832 milijuna eura. Iz Agrokora ova ponuda još nije potvrđena.

Naime, u Agrokoru ocjenjuju da poslovanje Mercatora nije kao prije pola godine, pogotovo uzimajući u obzir dug te kompanije. Stoga, teško da će Todorić nuditi istu cijenu za dionicu.

Trenutne okolnosti u Sloveniji svakako idu na ruku Todoriću, a kupnjom Mercatora Todorić će realizirati najveću akviziciju u regiji vrijednu više od 5 milijardi kuna. (jh)

 

 

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 6. listopada 2011.
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox