Agrokor postao član FoodDrinkEurope

Koncern Agrokor i organizacija FoodDrinkEurope potpisali su  pristupni Ugovor o direktnom članstvu Agrokora u tom europskom udruženju proizvođača iz prehrambene industrije.

Ugovor su potpisali direktorica FoodDrinkEurope Mella Frewen i predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić, izvijestili su iz koncerna.

Navode kako je to velika prilika za daljnji razvoj hrvatskoga, ali i regionalnog gospodarstva. Članstvom u europskom udruženju proizvođača iz prehrambene industrije, Agrokor će aktivno sudjelovati u stvaranju novih stranih investicija, a samim time i novih radnih mjesta.

Prigodom potpisivanja ugovora Todorić je izjavio kako kroz aktivno sudjelovanje u udruženju FoodDrinkEurope Agrokor prepoznaje priliku za otvaranje novih tržišta i rast izvoza cjelokupne prehrambene proizvodnje.

Ovo je zasigurno značajan korak za Hrvatsku, jer Agrokor ovime kao jedina kompanija iz regije ulazi u društvo renomiranih europskih proizvođača, gdje će svoju aktivnu ulogu znati iskoristiti za promicanje regionalne industrije te poticanje razvoja poljoprivredne i prehrambene proizvodnje, a samim time i cjelokupnog hrvatskog gospodarstva, rekao je Todorić.

Direktorica FoodDrinkEurope Mella Frewen kazala je kako vjeruje da će Agrokoru, kao vodećoj regionalnoj kompaniji, članstvo u europskoj krovnoj organizaciji prehrambene industrije dati dodatni zamah njegovoj ulozi u jačanju gospodarstva i povećanju zaposlenosti u regiji te da će mu u tom smislu davati punu podršku.

FoodDrinkEurope sa sjedištem u Bruxellesu je najveće udruženje proizvođača prehrambene industrije, čiji su članovi mala, srednja i velika europska poduzeća za proizvodnju hrane i pića, uključujući 25 nacionalnih udruženja, 18 vodećih globalnih kompanija za proizvodnju hrane i pića te 25 organizacija iz sektora. (Hina/jh)

 

 

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox