Air France će letjeti 171 odredište uključujući 5 novih ruta iz Pariza

Nakon ljeta obilježenog velikom potražnjom za putovanjima, Air France nastavlja s ponovnim otvaranjem svoje globalne mreže.


Tijekom zimske sezone 2022.-2023. (studeni 2022. - ožujak 2023.), zračni prijevoznik će letjeti na 171 odredište, uključujući 86 na dugim i 85 na kratkim i srednjim letovima. Cijela flota tvrtke bit će u funkciji, a razine kapaciteta u mreži bit će slične onima iz zime 2019. Za putnike iz Hrvatske to znači više izbora i bolje konekcije prema drugim odredištima.

Krajem godine bit će lansirane nove Air Franceove kabine za duge relacije. Zrakoplovna tvrtka slijedi svoju strategiju prelaska na tržište i postupno postavlja novo poslovno sjedalo koje se pretvara u pravi krevet dug gotovo 2 metra na 12 Boeinga 777-300 ER. Nova klizna vrata omogućuju potpuno privatiziranje prostora za sjedala, čuvajući ga od ostatka kabine. Prvi let održat će se sljedećih tjedana za New York-JFK. Za više informacija pogledaj OVDJE.

Duge linije: lansiranje Pariz-Charles de Gaulle - Newark, nastavak Cape Towna (Južna Afrika) i Tokio-Haneda (Japan)

Air France će u Sjevernoj Americi  od 22. listopada 2022. održavati izravnu liniju između Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) i Montreala (Kanada) s dva leta tjedno zrakoplovom Airbus A320.

Isto tako će pokrenuti dnevnu direktnu uslugu na liniji Pariz-New York između svog čvorišta Pariz-Charles de Gaulle i zračne luke New York-Newark Liberty (EWR), druge najveće međunarodne zračne luke za New Yorku i okolicu, od 12. prosinca 2022. Ovaj dnevni let kojim upravlja Boeing 777-200 ER označava povratak Air Francea u Newark. Bit će to dodatak usluzi "Shuttle" dostupnoj između Pariz-Charles de Gaulle i New York-John F. Kennedy (JFK) sa 6 dnevnih letova koje obavlja Air France i 2 preko Skyteam partnera Delta Air Lines.

Uz to i ljetna linija Pariz-Charles de Gaulle - Dallas će biti produžena na zimsku sezonu s 3 leta tjedno koje obavlja 777-200 ER. U Africi, Air France će 30. listopada 2022. nastaviti sa svojim letovima između Paris-Charles de Gaullea i Cape Towna (Južna Afrika), Boeingom 787-9 i to 3 leta tjedno. Uz Cape Town, Air France ima 7 letova tjedno za Johannesburg u Južnoj Africi. Kao dio postupnog ponovnog otvaranja japanskih granica, Air France je nastavio letove između Pariz-Charles de Gaulle i Tokio-Haneda (Japan), s 5 letova tjedno koje obavlja Boeing 787-9. Ove zime Air France će letjeti iz Pariza u obje zračne luke u Tokiju, s do 5 letova tjedno do zračne luke Tokio-Narita iz Pariza-Charles de Gaulle.

Kratke i srednje relacije: usredotočite se na zimske destinacije s 4 nove sezonske rute od Pariz-Charles de Gaulle do Austrije, Norveške i Finske

Zima 2022.-2023. bit će obilježena proširenjem ponude Air Francea na zimska odredišta i Sjevernu Afriku. Od 30. listopada 2022. Air France će pokrenuti novu liniju između Pariz-Orlyja i Casablance, s jednim letom dnevno Airbusom A320. Istog datuma, ruta Nice-London Heathrow (UK), koja je do sada prometovala samo tijekom ljetne špice, postat će godišnja linija, s dnevnim letom Airbusom A320.

Pokrenuta 2021., sezonska linija Pariz-Charles de Gaulle - Rovaniemi (Finska) nastavit će se ove godine od 27. studenog s do jednim letom Airbusom A320 dnevno tijekom božićnog razdoblja.

Dana 10. prosinca 2022. četiri nova odredišta pridružit će se mreži Air Francea: Kittilä (Finska) i Tromsø (Norveška) će jednom tjedno letjeti A320 i Airbusom A319. Tromsø će biti najsjevernije odredište na mreži Air France-KLM. Innsbruck i Salzburg (Austrija), s 2 odnosno 1 tjednim letom Embraerom 190 počevši od 10. prosinca 2022.

Ljetne linije Pariz-Orly - Tunis (Tunis), Marseille - Alžir (Alžir), Toulouse - Alžir (Alžir) i Toulouse - Oran (Alžir) bit će produžene za zimsku sezonu. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox