Air France i KLM objavili su zimski raspored letenja

Zbog  okolnosti s panedemijom virusa Covid 19, red letenja kompanija Air France i KLM će biti nešto restriktviniji nego u istom vremenskom razdoblju 2019. godine. Air France u zimskom redu letenja   planira  7 letova tjedno , a KLM  6 puta tjedno.


Ograničenja uvedna u Velikoj Britaniji imaju veliki utjecaj na KLM mrežu letova te će planirana pojačanja letova morati pričekati. U odnosu na prošlu godinu u isto vrijeme, KLM letovi unutar Europe u studenom biti će na 55 posto kapaciteta. Interkontinentalna mreža je, nakon krize s korona virusom pretrpjela ozbiljna ograničenja u broju odredišta, ali i frenkventnosti letova. KLM planira uvesti veće zrakoplove i povećati broj letova na određena odredišta.

U kolovozu je KLM letio na gotovo 100 posto odredišta u Europi,s ali sa 60 % kapacitetom u usporedbi s razdobljem prije korone.

Međunarodni letovi se odvijaju na  80% odredišta s kapacitetom od 60% . Trećina letova se odnosi na cargo prijevoz te je kapacitet sjedaćih mjesta puno manji.

Air France također nastavlja s prilagodbom reda letenja za period do 3. siječnja 2021. S obzirom na ograničenja Air France će letjeti  s 50 % kapacitetea u studenom i prosincu 2020.g.  što je oko 170 odredišta do kraja godine, odnosno gotovo normalni zimski red letenja, ali sa smanjenom frekvencijom letenja.

U Europi Air France leti na 67 odredišta, što je uobičajena mreža u zimskom razdoblju.

Kapaciteti vezani uz cargo prijevoz će se povećavati.

Raspored letenja možete pogledati ovdje.

S obzirom da se međunarodne granice polako otvaraju raspored letenja je podložan promjenama ovisno o odobrenjima država država u koje se leti.

Fleksibilna politika za povrat zrakoplovnih karata

KLM i Air France omogućavaju svojim putnicima povrat karata za otkazane letove. Putnici mogu promijeniti datum putovanja i odredište ili izabrati voucher za buduće putovanje ili zatražiti povrat novca u cijelosti. Ova politika odnosi se na sve karte kupljene do 31.03.2021. 

Sigurnost ostaje glavni prioritet

KLM i Aif France su preuzeli sve mjere kako bi osigurale sigurnost posade i putnika. Maske za lice su obavezne na svim letovima za vrijeme ukrcaja i na letu. U zrakoplovu se održavaju dodatne mjere čišćenja i dezinfekcije. Zrak u kabinama se kontinuirano mijenja zahvaljujući HEPA filterima.

U prilogu pogledajte videe vezane za zaštitu u zrakoplovu: KLM mjere

 Air France mjere PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox