Air France iz Zagreba dva puta dnevno do drugih odredišta u svijetu

Air France je otkrio prva odredišta svog zimskog reda letenja (listopad 2022. - ožujak 2023.). Zagreb će dva puta dnevno povezivati s drugim odredištima u svijetu. Nakon pokretanja linije Pariz-Charles de Gaulle - Rovaniemi (Finska) 2021., Air France nastavlja širiti svoje usluge povećavajući frekvencije direktnih letova iz Pariza za New York te na srednjim udaljenostima u Laponiji (Finska i Norveška).

Air France povećava kapacitete prema  New Yorku

Kao vodeći zračni prijevoznik na liniji Pariz-New York, Air France nastavlja povećavati svoje kapacitete između ta dva grada.

Počevši od 12. prosinca 2022., zračni prijevoznik će obavljati cjelogodišnju dnevnu liniju između svog čvorišta u zračnoj luci Paris-Charles de Gaulle i New York-Newark Liberty (EWR), druge najveće međunarodne zračne luke koja opslužuje New York gradsko područje, smješteno otprilike 28 milja od Manhattana.

Ovaj dnevni let označava povratak Air Francea u Newark, povijesno odredište koje je zrakoplovni prijevoznik opsluživao letovima bez presjedanja do 2012. Doći će kao dodatak "shuttle" usluzi uvedenoj između zračne luke Paris-Charles de Gaulle i New York- Zračna luka John F. Kennedy sa 6 dnevnih letova koje obavlja Air France i 2 letova Delta Air Lines, partner saveza Skyteam.

New York-Newark Liberty bit će 18. odredište Air Francea u Sjevernoj Americi ove zime, uz Atlantu, Boston, Chicago, Dallas, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, New York-JFK, San Francisco, Seattle i Washington D.C. Sjedinjene Države, Montreal, Toronto i Vancouver u Kanadi te Cancun i Mexico City u Meksiku.

Zagreb dva puta tjedno u zimskom redu letenja

Air France će u Zagreb i iz Zagreba letjeti  dva puta dnevno i tako osiguravati povezanost s drugim odredištima u svijetu.

Uspostavljanje novih letova i povećanje kapaciteta prema Finskoj i Norveškoj

Air France će 10. prosinca 2022. pokrenuti i novu liniju za Kittiläu, u Finskoj. Na liniji će svakog četvrtka letjeti Airbus A320.

Istog dana, Air France će pokrenuti novu uslugu od Paris-Charles de Gaulle do međunarodne zračne luke Tromsø u Norveškoj, s jednim tjednim letom Airbusom A319 svakog četvrtka. Tromsø će biti najsjevernije odredište u cijeloj mreži Air France-KLM.

Nakon uspjeha 2021., linija Pariz-Charles de Gaulle-Rovaniemi (Finska) bit će ojačana s do jednim letom dnevno tijekom božićnog i novogodišnjeg razdoblja. Letovi za ovo odredište nastavit će se 27. studenog 2022.

Kittilä, Tromsø i Rovaniemi, čudo netaknute prirode

Kittilä, Tromsø i Rovaniemi nalaze se iznad Arktičkog kruga u Laponiji, domu Djeda Božićnjaka. U ovoj regiji jezera, šuma i planina možete uživati ​​u ribolovu na ledu, vožnji saonicama, saunama i također se diviti polarnom svjetlu. Kittilä je poznata i kao rodno mjesto slavnog finskog pisca Arta Paasilinne.

Uz Kittilä, Tromsø i Rovaniemi u nordijskim zemljama, Air France također leti za Helsinki (Finska, koji je pokrenut u ljeto 2021.), Kopenhagen i Billund (Danska), Olso i Bergen (Norveška), Stockholm i Göteborg (Švedska).

Nastavak letova između Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) i Montreala (Kanada)

Počevši od 22. listopada 2022., Air France će voziti na ruti između Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) i Montreala (Kanada) drugu zimsku sezonu zaredom, s dva leta tjedno koje će obavljati Airbus A320.

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox