Air France predstavio luksuzni kultni salon koji je dizajnirao Jouin Manku smješten na terminalu 2F u Parizu-Charles de Gaulle

Posvećen poslovnim korisnicima i članovima Flying Blue Elite Plus koji putuju po šengenskoj mreži Air France na kratkim i srednjim relacijama, ovaj je salon jedan od najvećih s površinom od 3.000 četvornih metara i 570 sjedala raspoređenih u dvije razine.


U suradnji s timovima iz Air Francea i Grupe ADP, cijeli prostor i veći dio namještaja projektirala je agencija Jouin Manku, koju su osnovali kanadski arhitekt Sanjit Manku i francuski dizajner Patrick Jouin. Ideja ovoga kreativnoga dvojca bila je lakoća i gracioznost  koje bi putnicima ponudile trenutak zarobljen u vremenu i uživanje u potpunom opuštanju prije ukrcaja.

Nakon Charlotte Perriand, Andrée Putman i odnedavno Noé Duchaufour-Lawrance i Mathieu Lehanneur, odabir Air Francea da se poveže s ovim prestižnim dizajnerom  bio je  da ilustrira svoju tradiciju rada s najboljim arhitektima i dizajnerima svog vremena i ispriča svoju priču.

Salon je, sa svojim zaobljenim karakteristikama i opuštajućom atmosferom, otvoren, prozračan i jednostavan na prvi pogled te pruža utočište mira i spokoja u srcu zračne luke,  Za svakoga postoji ponešto, ovisno o vremenu koje korisnici imaju prije ukrcaja, za odmor, osvježenje, rad ili uživanje u jelu i piću.

Korišteni materijali, uključujući taraco, kamen od lave, drvo, kožu i druge tkanine, strogo su odabrani da traju s vremenom. Namještaj je čvrst i funkcionalan, dizajniran za pružanje optimalne udobnosti. Istaknute su boje s potpisom Air Francea - nijanse plave, snažna prisutnost bijele i tračak crvene - naglasak, simbol branda Air France i krilati morski konj, povijesni simbol tvrtke koji nas podsjeća na bogata povijest.

Fluidnost i povezanost u prizemlju

Nakon što pređu šetnicu koja je zamišljena kao prijelazna ulazna dvorana, putnike zrakoplovne kompanije dočekuju timovi Air Francea na ulazu u salon. Kako bi se osigurala fluidnost, kiosci putnicima omogućuju skeniranje ukrcajne karte i izravan pristup salonu. Dostupni su i lijevi prtljažni prostor i vitrina s putnim dodacima Air France Shopping.

Putnici tada otkrivaju divovsku skulpturu koja povezuje recepciju i salon. Ovo umjetničko djelo, inspirirano krilima zrakoplova, simbolizira let, tehnologiju i avangardu. Ojačava duh "čahure" koji dominira dnevnim boravkom.

U središtu salona otkriva se "pogled s piste". Ogroman zakrivljeni prozor s pogledom na nebo i zrakoplovnu pistu, dominira cijelim prostorom i propušta sjeverno svjetlo koje osvjetljava salon, a da ne zaslijepi oko. U zoru i sumrak pogled s piste suptilno svjetluca, nudeći toplinu i udobnost.

Wi-Fi je dostupan besplatno, a postoje i utičnice za punjenje mobilnih uređaja. Posebno mjesto za korisnike Flying Blue Ultimatea, izravno dostupno s recepcije, nudi potpuno prilagođenu uslugu i ima vlastite privatne salone.

Što se tiče ugostiteljske ponude, gurmanski kiosci nalaze se na svakoj razini. Nijansirane bakrenom bojom šampanjca, promiču profinjenost i ugodnost francuske kuhinje. Ugostiteljska ponuda mijenja se tijekom dana. Za brzi zalogaj, mini sendviči, salate i topli quichovi dostupni su u svakom trenutku. Tu je i namjenski pult s palačinkama ujutro, dnevnim jelima koje kuhar priprema za vrijeme ručka, kao i uslugom aperitiva. Sir i deserti upotpunjuju ovu ponudu osmišljenu u duhu francuskog bistroa. Vinska karta koju je odabrao Paolo Basso, najbolji svjetski sommelier 2013. godine, nudi veliki izbor vina i šampanjca. Konačno, ogromno područje za detoksikaciju ima opuštajuću atmosferu i nudi veliki izbor biljnih čajeva.

U ekološki odgovornom pristupu, Air France daje prednost regionalnim i sezonskim proizvodima. Osim toga, kako bi ograničila uporabu plastike za jednokratnu uporabu, zrakoplovni prijevoznik svojim korisnicima pruža fontane s vodom u cijelom salonu. Posebnu pozornost posvećuje i selektivnom sortiranju i recikliranju svih ugostiteljskih usluga.

U srcu salona, ​​divovsko stubište dočekuje goste i poziva ih da otkriju gornji kat i uživaju u pogledu na pistu.

Odvojite malo vremena da napunite baterije

Putnici s više slobodnog vremena na katu će pronaći prostore za opuštanje. Za opuštanje u ugodnoj atmosferi postoji namjensko područje s velikim, udobnim ležaljkama i prigušenom rasvjetom. Udobna sjedala također omogućuju gostima da uživaju u jedinstvenom pogledu na piste u potpunom miru.

Područje Clarins nudi gostima priliku da otkriju novi koncept Traveller Spa. Ekspresni tretmani ljepote ili sjaja, 20-minutni tretmani lica po mjeri dostupni su za pripremu za let.

Dostupan je i wellness s deset tuševa i svlačionicom. Idealan način da napunite baterije između dva leta.

Air France Protect, obećanje sigurnog putovanja

Kao dio svog programa "Air France Protect", zračni prijevoznik osigurava najstrože zdravstvene mjere u svakoj fazi putovanja. U dnevnom boravku obvezno je nositi kiruršku masku. Sredstva za dezinfekciju ruku također su dostupna u cijelom salonu. Blizu područja za samoposluživanje, pribor za posluživanje redovito se mijenja.

Budući da je ponuda tiska ograničena, kupci su pozvani da prije odlaska preuzmu aplikaciju Air France Play kako bi uživali u velikom izboru novina i časopisa.

Smješten između dva ukrcajna područja na terminalu 2F u Parizu-Charles de Gaulle, ovaj novi salon Air France otvoren je od 5.30 do 22 sata.

Dostupno besplatno za korisnike Business i Flying Blue Elite Plus korisnika, a uz naknadu od 35 eura za korisnike koji putuju u kabini Economy, ovisno o dostupnosti u salonu. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox