Air France uvodi 2. dnevni let Zagreb-Pariz

Tijekom vrhunca ljetne sezone, Air France će letjeti na gotovo 200 odredišta na 5 kontinenata, a red letenja predstavlja u prosjeku 90% kapaciteta raspoređenih u istom razdoblju 2019. godine. Air France u ljetnoj sezoni od 9. srpnja do 28. kolovoza 2022.godine uvodi drugi dnevni let na relaciji Zagreb-Paris CDG. Uz to Air France, u suradnji s Croatia Airlinesom nudi code share let prema Parizu što ukupno čini 3 dnevna leta za putnike koji putuju u Pariz i na daljnja odredišta.


Uvođenjem novih letova iz Zagreba nude se dodatne konekcije prema Sjevernoj Americi i odredištima u Sjedinjenim Američkim državama.

Interkontinentalni letovi, veći kapacitet nego prije krize

Na dugim relacijama se bilježi veći kapacitet nego prije krize i to na rutama prema Sjevernoj Americi, Africi, Karibima i Indijskom oceanu.

Na interkontinentalnoj mreži, aktivnost Air Francea bit će vođena velikom potražnjom za letovima  za Sjevernu Ameriku, Afriku, Karibe i Indijski ocean, regije koje su se pokazale otpornima tijekom cijele krize. Na taj način Air France nastavlja povećavati kapacitet za i iz Sjedinjenih Država, vodećeg odredišta zrakoplovnih prijevoznika na duge relacije. Ovog ljeta letjet će na gotovo 200 tjednih letova na 14 odredišta, odnosno 20% više nego u ljeto 2019.

Veći broj dnevnih letova prema New Yorku i sjevernoameričkim odredištima

Obustavljena od početka krize, 27. ožujka ponovno je otvorena usluga od Pariz-Orly do New York-JFK, osim toga na službu iz Pariz-Charles de Gaulle. Ukupno će Air France ovog ljeta imati do 7 dnevnih letova između dva grada.

Air France i Delta također će pokrenuti ekskluzivnu uslugu prijevoza između Pariz-Charles de Gaulle i New York-JFK, s 8 dnevnih letova (6 Air France letova i 2 Delta leta).

Air France je također nastavio letove između Pariz-Charles de Gaulle i Dallasa (Texas) s do 5 tjednih letova. Zrakoplovna kompanija će  4. svibnja, drugu godinu zaredom, pokrenuti sezonsku liniju između Pariz-Charles de Gaulle i Denvera (Colorado), nudeći 3 leta tjedno.

Air France također jača svoje usluge za Kanadu, s povećanjem kapaciteta od 25% ovog ljeta u usporedbi s razinama prije krize.

Vodeći europski zračni prijevoznik između Europe i Kanade

Na taj će način postati vodeći europski zračni prijevoznik po kapacitetu između Europe i Kanade i pokrenut će stalnu liniju između Pariz-Charles de Gaulle i Quebec Cityja 17. svibnja 2022. godine.

Afrika i Azija

Air France će se u Africi vratiti na razinu aktivnosti prije krize uz dodatak frekvencija na brojna odredišta. Dva dnevna leta iz Pariza-Charles de Gaulle za Abidjan (Obala Bjelokosti) i  sezonske usluge za Zanzibar (Tanzanija) i Banjul (Gambija) bit će produžene tijekom ljetne sezone.

Air France održava gotovo cijelu svoju mrežu u Aziji sa smanjenim brojem letova. Dodatne frekvencije bit će dodane u red letenja za Indiju (Delhi, Bombay, Bangalore i Chennai) kako bi se popratilo ponovno otvaranje međunarodnih letova u zemlji od 27. ožujka 2022. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox