Ajmo HT, pare na stol!

HT proglašen je krivim za kršenje Zakona o elektroničkim komunikacijama. Nepravomoćna presuda Prekršajnog suda u Zagrebu donesena je nakon što je Hrvatski telekom HAKOM-ovom nadzorniku odbio dati na uvid dokumentaciju s internim podacima o parametrima i načinu izračuna troška kapitala.

 

Prekršajni sud u Zagrebu javno je objavio nepravomoćnu presudu kojom su Hrvatski telekom i odgovorna osoba u Hrvatskom telekomu proglašeni krivima za kršenje Zakona o elektroničkim komunikacijama. Presuda je donesena jer je prilikom HAKOM-ovog stručnog nadzora HT odbio dati na uvid dokumentaciju u kojoj se nalaze interni podaci o parametrima i načinu izračuna troška kapitala. Nakon provedenog prvostupanjskog postupka pokrenutog od strane HAKOM-a, Prekršajni sud u Zagrebu je Hrvatskom telekomu i odgovornoj osobi izrekao novčane kazne od ukupno 40.000 kuna.

S obzirom da se u konkretnom slučaju radi o teškoj povredi Zakona o elektroničkim komunikacijama, za koju je istim zakonom predviđena novčana kazna do milijun kuna, izrečena kazna je relativno mala u usporedbi s težinom počinjenog prekršaja te u nedovoljnoj mjeri sankcionira ponašanje Hrvatskog telekoma, a koje usporava liberalizaciju tržišta elektroničkih komunikacija u Republici Hrvatskoj, stoji u priopćenju HAKOM-a. (PS/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox