Ako možeš posao dobiti putem e-maila, zašto ne bi mogao i otkaz?

Zbog smanjenja proračunske stavke za obranu britanska je vojska 38-osmorici svojih vojnika s dugom službom, a među njima i vojniku koji je služio u Afganistanu, najprije uručila otkaz porukom elektronske pošte, a zatim se ispričala.

 

Ispriku je uputio vojni glasnogovornik te objasnio da su časnici nakon toga pojedinačno razgovarali sa svakim vojnikom kojem će vojna služba prestati u roku od 12 mjeseci.

Pod naslovom "Heroji otpušteni e-mailom", tabloid The Sun otkriva da je poruku dobilo 38 vojnika. Razlog je smanjenje proračunskih sredstava za obranu za osam posto u iduće četiri godine. Zbog štednje će iz vojske biti otpušteno od 7000 do 95.000 ljudi. Kraljevske zračne snage (RAF) otpustit će do 100 pilota za obuku.

Oporbeni laburisti potez su nazvali "nehumanim" jer "uručiti otkaz bilo komu elektroničkom poštom pogrješno je, a otkazati tako pripadniku naših oružanih snaga apsolutno je neoprostivo", rekao je Jim Murphy, glasnogovornik laburista za obranu.

A što bi oni htjeli? Tvrtke imaju korporativne stranice na Facebooku, prijave za posao se šalju preko e-maila, o dobitku posla vas obavještavaju putem e-maila, postoji čak i funkcija community manager, osoba koja uređuje profile tvrtki na društvenim mrežama. I sad je kao otkaz putem e-maila problem? Je, ali živimo u modernom dobu. Vrijednosti van, tehnologija in. (Hina/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox