Ako Vlada poveća naknade HT će povisiti cijene

U prvom javnom istupu otkako je početkom siječnja preuzeo kormilo Hrvatskog telekoma, i to u utorak na Glavnoj skupštini dioničara kompanije, Davor Tomašković izjavio je da bi Vladina odluka da poveća naknade za radiofrekvencije prisilila HT da značajno sreže planiranih milijardu kuna ulaganja u ovoj godini kao i da za dio usluga poveća cijene, piše Poslovni dnevnik."Da, to bi upravo značio porast cijena za neke usluge, a bili bi prisiljeni i značajno smanjiti planirane investicije od milijardu kuna - naglasio je Tomašković. Potvrdio je da mu je u prva tri mjeseca ključan zadatak bio upravo reorganizacija kompanije. Tempom i načinom na koji se odvija taj proces je, kaže, zadovoljan. Navodi da mu je cilj da za telekom usluge HT postane prvi izbor korisnika te da se paralelno širi na nove usluge s obzirom na pad prihoda u temeljnoj djelatnosti.

Podsjetimo, u sklopu reorganizacije kompanije novi predsjednik Uprave HT-a napravio je veliki rez u menadžmentu. Ukinuo je sto od ukupno 300 menadžerskih pozicija. Nagađa se da bi se kroz nekoliko godina HT navodno mogao smanjiti na polovicu sadašnjeg broja radnika, no Tomašković to opovrgava.

Na Glavnoj skupštini, dioničari HT-a potvrdili isplatu dividende od 9 kuna po dionici 26. svibnja. PS/S.P. (Izvor: Večernji.hr)


Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox