Ameri najzabavniji, Nijemci... not so much

U globalnoj anketi Nijemci su ocijenjeni kao "najmanje zabavna nacija", Amerikanci najzabavnijima ukupno, a Španjolci najzabavnijim Europljanima ispred Talijana i Francuza.

 

Internetska društvena mreža Badoo.com zatražila je od 30.000 ljudi u 15 zemalja da imenuju "najzabavniju" naciju, onu koja je najbolja u nasmijavanju drugih, i najmanje smiješnu. Prvu nagradu su odnijeli Amerikanci, dok su se Španjolci plasirali na drugo a Talijani na treće mjesto.

Glasovanje za "najmanje šaljivu" naciju potvrdilo je ocjenu američkog pisca Marka Twaina da se "nije za šaliti s njemačkom šalom". Nijemci su u toj kategoriji uvjerljivo pobijedili ispred Rusa i Turaka.
Britanci, čije su televizijske serije "The Office" i show Monty Pythona postali stupovi humora na engleskom jeziku, doznali su da nisu toliko smiješni koliko misle. Našli su se na sedmom od 15 mjesta, iza Brazilaca, Francuza i Meksikanaca.

No kada je Badoo postavio pitanje koja nacija vam je najmanje smiješna Britanci su osvojili četvrto mjesto, odmah iza Turaka. Bojim se da nam neki od rezultata nisu baš smiješni - rekao je Badoo-ov direktor marketinga, Britanac Lloyd Price.

Amerikanci su prvo mjesto osvojili kao narod koji nam je donio televizijske serije poput Simpsonsa, Frasiera, Seinfelda i niz velikih komičara od braće Marx preko Woodyja Allena do Bena Stillera. (Hina/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox