American Express, Discover, Mastercard i Visa udružuju snage kako bi korisnicima osigurali besprijekorno iskustvo online kupnje

Sve više potrošača svoje svakodnevne kupnje obavlja online, bez fizičkog kontakta, kod različitih trgovaca i na različitim platformama. Korištenje e-trgovine sve je raširenije i zato je sada, više nego ikada prije, potrebno staviti fokus na besprijekorno iskustvo online kupnje na svim digitalnim kanalima. Iz tog razloga American Express, Discover, Mastercard i Visa počinju tehničku pripremu za uvođenje usluge za digitalnu naplatu Click to Pay na globalnoj razini. Usluga se temelji na industrijskom standardu EMV® Secure Remote Commerce – i širi se na razne zemlje diljem svijeta uključujući Australiju, Brazil, Kanadu, Hong Kong, Irsku, Kuvajt, Maleziju, Meksiko, Novi Zeland, Katar, Saudijsku Arabiju, Singapur, Ujedinjene Arapske Emirate i Ujedinjeno Kraljevstvo, a uskoro će uslijediti i širenje na druga područja.


Cilj usluge Click to Pay je učiniti online naplatu jednostavnom i sigurnom za sve korisnike na web i mobilnim stranicama, mobilnim aplikacijama i povezanim uređajima. Ovo napredno rješenje digitalne blagajne zamjenjuje dugotrajni proces unosa brojeva računa i ostalih informacija prilikom plaćanja na web stranicama. Kroz Click to Pay digitalnu blagajnu trgovci dobivaju jedan jedinstveni virtualni terminal za procesuiranje različitih brandova kartica, što krajnjim korisnicima omogućuje jednostavnije iskustvo online kupovine. U budućnosti je cilj da Click to Pay pruži korisnicima pojednostavljeno i jednako kvalitetno iskustvo naplate u svim digitalnim okruženjima.

American Express, Discover, Mastercard i Visa su ovo univerzalno rješenje za digitalno plaćanje u Sjedinjenim Američkim Državama najavili u listopadu 2019. godine. Od tada je više od 10.000 trgovaca diljem svijeta svojim kupcima omogućilo 'Click to pay' opciju, uključujući Cinemark, Crate & Barrel, Expedia, Fresh Direct, Jo-Ann Fabric and Crafts, Joseph A. Bank, Rakuten U.S., Saks Fifth Avenue i SHOP.com, Emirates, Pizza Hut Australia, The Warehouse, Torpedo7, Ticketek i Warehouse Stationery.

Kako bi povećali prihvat usluge Click to Pay, svaka kartična shema počinje sa svojim pružateljima usluga platnog prometa i prihvatiteljima raditi na pripremi za pojednostavljeno online plaćanje. U SAD-u partneri uključujući ACI Worldwide, Aurus, Blackbaud, BlueSnap, Braintree (PayPal Service), Cybersource, Global Payments, Mastercard Payment Gateway Services i Square pružaju svojim trgovcima uslugu Click to Pay. Dodatna podrška za globalno širenje usluge Click to Pay na nova područja dolazi i od međunarodnih partnera, među kojima su i Checkout.com, Noon Payments, SafeCharge i Windcave.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox