Američke vlasti istražuju Unicreditov HVB

Američke vlasti istražuju poslovanje HypoVereinsbank, njemačke podružnice najveće talijanske banke UniCredit, zbog navodnog kršenja gospodarskih sankcija Iranu, što je britansku banku Standard Chartered već koštalo skupe nagodbe.

U priopćenju u nedjelju UniCredit je izvijestio da istragu vode Ured njujorškog državnog odvjetnika, američko ministarstvo pravosuđa i Ured za kontrolu inozemne imovine pri američkom ministarstvu financija. Banka je time reagirala na pisanje Financial Timesa.

U izjavi UniCredita ne spominje se izrijekom zemlja, no osobe upoznate sa situacijom kažu da je istraga povezana s mogućim kršenjem sankcija Iranu.

UniCredit kaže da HVB na vlastitu inicijativu već provodi širu reviziju svog dosadašnjeg poštivanja američkih gospodarskih sankcija.

Istraga i revizija se nastavljaju, i bilo bi neprilično da ih u ovome trenutku dalje komentiramo, stoji u priopćenju UniCredita.

Američke vlasti istražuju brojne banke radi navodnih milijarde dolara vrijednih transakcija povezanih s Iranom. (Hina/sh)

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox