Američki guverner hrvatskih korijena predviđa Romneyjevu pobjedu

Foto: cleveland.com

Republikanski guverner države Ohio John Kasich, koji je hrvatskog podrijetla, predvidio je da će Romney pobijediti u Ohiju, a time i na predsjedničkim izborima.

Gostujući u emisiji Meet the Press TV mreže NBC, procijenio je da konačni rezultat neće biti tako tijesan kao što se predviđa. Kasich je u nedjelju izjavio kako privatne ankete pokazuju da će republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney pobijediti predsjednika Baracka Obamu u Ohiju, najvažnijoj od desetak tzv. neizvjesnih država, u kojima nije unaprijed poznato hoće li većina glasati za demokratskog ili republikanskog kandidata, prenosi Novi list

Kasich je predvidio da rezultat neće biti tako tijesan kao što se predviđa. Upravo sada vjerujem da trenutno vodimo. Unutarnji pokazatelji nam kažu da smo ispred, rekao je aludirajući na privatna ispitivanja birača koje kandidati rutinski provode. Iskreno, ja vjerujem da će Romney odnijeti Ohio, kazao je Kasich.

Guvernerova vjera u pobjedu dolazi nakon tjedna u kojem su Obama i Romney, zajedno sa svojim potpredsjedničkim partnerima Joe Bidenom i Paulom Ryanom, prokrstarili Ohijom u nadi da će osigurati 18 elektorskih glasova te države, što bi značajno unaprijedilo izglede svakoga od kandidata za pobjedu na predsjedničkim izborima. Anketa Cincinnati Enquirer/Ohio News objavljena u nedjelju, a provedena od 18. do 23. listopada, pokazala je da su Obama i Romney izjednačeni s po 49 posto potpore među biračima koji će vjerojatno izaći na izbore u Ohiju. Dvije ankete objavljene ranije ovoga tjedna, TV mreže CNN i tjednika Time, pokazivale su malo vodstvo Obame. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox