Američki veleposlanik Foley kod nadbiskupa Srakića

Đakovačko-osječki nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) Marin Srakić primio je danas u Nadbiskupskom domu u Đakovu američkog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Jamesa Foleya, koji se nalazi u posjetu Slavoniji, izvijestila je Informativna katolička agencija.

Tema razgovara bili su i odnosi s drugim vjerskim zajednicama, a osobito je istaknut doprinos u pomirenju naroda nakon ratnih zbivanja.

Odnosi vjernika svakoga su dana sve bolji, naglasio je mons. Srakić, a veleposlanik Foley to je potvrdio, rekavši kako se susreo i s osječkopoljskim i baranjskim episkopom Lukijanom, koji je također istaknuo dobru međuvjersku suradnju, prenosi IKA.

Veleposlanik Foley i nadbiskup Srakić, uz ostalo, u razgovoru se se dotaknuli i aktualnih političkih zbivanja te događaja u životu Crkve s naglaskom na skori posjet pape Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj.

Mons. Srakić američkog veleposlanika Foleya upoznao je i s poviješću Đakovačko-osječke nadbiskupije, trenutačnim stanjem i brojem vjernika.

U pratnji tajnika Dereka Westfulla veleposlanik Foley također je razgledao đakovačku prvostolnicu, a na dar je primio monografiju Đakova na engleskom jeziku "Naša europska baština". (Hina/jk)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox