Amerikanci spriječili teroristički napad

Svaka obljetnica koja ima veze s terorizmom u SAD-u se promatra pod povećalom sigurnosnih snaga pa je tako i za obljetnicu ubojstva Osame bin Ladena 2. svibnja spriječen teroristički napad, piše hrt.hr

Bombaš samoubojica trebao je aktivirati i srušiti zrakoplov u vrijeme kada se obilježavala obljetnica ubojstva vođe Al Qaide, ali urota je razotkrivena pa tako niti jedan zrakoplov nije doveden u opasnost. Američke, jemenske i druge obavještajne službe spriječile su teroristički plan da se bombom sruši zrakoplov oko godišnjice napada u kojem je ubijen vođa al Qa'ide Osama bin Laden 2. svibnja, rekao je američki protuteroristički dužnosnik, a javio CNN.

Eksplozivna naprava slična je onoj koju je skrivenu u donjem rublju neuspjelo pokušao aktivirati bombaš samoubojica u zrakoplovu koji je letio prema Detroitu na Božić 2009., rekao je dužnosnik.

FBI je priopćio kako je improvizirana eksplozivna naprava zaplijenjena u inozemstvu. Vjeruje se da je napravu proizvela al Qaeda Arapskog Poluotoka koja djeluje iz Jemena. (HT)

 

Izvor: www.hrt.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox