Amerikanci u Hrvatskoj pokreću biznis

Na društvenoj mreži LinkedIn pojavile su se zabavne fotografije mladog američkog para Briana i Kristen Wimberley koji oduševljeno piše o Splitu i poslu koji u tom gradu žele pokrenuti, piše Poslovni dnevnik, a prenosi Večernji.hr.

Pristali su o svojim planovima razgovarati za medije samo nekoliko sati prije nego što je lansirana njihova crowdfunding kampanja na platformi indiegogo.com, kojom žele prikupiti 64.500 američkih dolara za otvaranje juice i smoothie bara u Splitu. Upravo im toliko treba za pokretanje posla, odnosno najam i opremanje lokala te zapošljavanje radnika. Međutim, imaju i proširene planove, ali za njih bi trebali 95.000 američkih dolara. U svojoj najavi napisali su kako domaćim "ulagačima" nude posebne pogodnosti, a na pitanje na kojoj će se lokaciji nalaziti njihov Quixotic bar, Brian odgovara kako će i o tome odlučiti "ulagači" – otvorit će ga ondje gdje to njima odgovara.

Kristen i Brian su iz Austina u Teksasu. Kako su uopće došli do Hrvatske? Prije nekoliko godina medeni mjesec odlučili su provesti na Balkanu. Unajmili su automobil i prošli gotovo cijelu hrvatsku obalu. Premda su pasionirani putnici, Hrvatska im se učinila posebnom i počeli su joj se svake godine iznova vraćati. Već druge godine počeli su smišljati neki business model koji bi ovdje mogli pokrenuti. Austin, kao cool-trendovski sveučilišni grad u kojem svi vode zdrav i aktivan život poslužio im je za ideju bara koji nudi svježa pića. PS/S.P.(Izvor: Večernji.hr)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

               

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox