Amerikancima bitni barovi, Rusima privatne večere, a Nijemcima caffe aparati

Strani turisti koji posjećuju Jadran ponekad imaju zaista specifične i neobične zahtjeve prilikom rezervacije smještaja, otkrivaju iz turističke kompanije Croatia Luxury Rent. Amerikanci traže restorane i barove, Austrijancima je bitan stol i oprema za stolni tenis u sklopu smještaja, Poljaci na odmoru žele igrati pikado i fliper dok je Francuzima bitno da je smještaj u blizini pekare kako bi za doručak jeli kroasane.


Prema statističkim podacima prikupljenim tijekom protekle turističke sezone, kao i onima iz sezone 2019., turistička agencija Croatia Luxury Rent zabilježila je svojevrsne  specifičnosti potraživanja detalja prilikom rezervacija po pojedinim tržištima.

Kada govorimo o gostima koji posjećuju našu obalu, detalji koji u najvećoj mjeri utječu na donošenje odluka o rezervaciji nekog smještaja su kombinacija cijene, lokacije i kvalitete smještaja. Istraživanje govori kako je teško predvidjeti koji su pojedinačno ključni faktori pri odabiru smještaja, ali je vidljivo da se u najvećoj mjeri radi o preporuci ili ocjenama prethodnih gostiju, lokaciji, te analizi svih raspoloživih aspekata koji dovode do konačne odluke.

Kuće, pogotovo one dobro opremljene s dodatnim sadržajima pokazale su se uz privatne apartmane i kampove kao primamljiv i atraktivan smještajni kapacitet za boravak. Zabavne su činjenice koje ukazuju kako se prilikom rezervacija pojedine nacionalnosti, odnosno emitivna tržišta drugačije „ponašaju“, te imaju specifične zahtjeve koji u određenoj mjeri odstupaju od ustaljenih parametara priikom odluke o rezervaciji.

Tako primjerice Nijemci, koji u najvećoj mjeri posjećuju našu obalu najčešće pitaju kakva se vrsta aparata za kavu nalazi u vili te je li posjed kompletno ograđen budući da najčešće sa sobom dovode kućne ljubimce. Austrijanci češće nego bi se očekivalo provjeravaju je li u vili dostupan stolni tenis s kompletnom opremom. U situacijama kad isti nije uključen u ponudu vile, zahtijevaju da se vlasnike zatraži da im isti stave na raspolaganje.

Slovence, Mađare i Čehe redovno zanima udaljenost od najbliže plaže koje su pogodne za djecu. Poljaci često dolaze u velikim grupama s djecom stoga često pitaju kakav zabavni sadržaj nudi vila . Neki od zanimljivijih potraživanja su fliper uređaj, pikado ili koliko je kuća zahvalna za igranje skrivača za njihovu djecu. Slovaci često pitaju je li dostupan dovoljan broj ležaljki uz bazen.

Britanci s druge strane biraju vile s bogatim zabavnim sadržajem što uključuje kvalitetno ozvučenje s bluetooth konekcijom, blizinu trgovina s alkoholnim pićima te roštilj. Nizozemci se redovno raspituju za razinu čistoće u vili te higijenske uvjete – koliko često se vrši izmjena plahti i ručnika na tjednoj bazi. Šveđani pri odabiru vile za odmor paze da vila u ponudi ima saunu ili tursku kupelj i teretanu, dok Belgijanci, ukoliko vila ne posjeduje teniski teren, potražuju informaciju o lokaciji najbližih sportskih terena. Talijani često biraju vile koje su smještene direktno uz more te u velikoj mjeri inzistiraju na ljetnoj kuhinji na otvorenom. Rusi traže da im se organiziraju večere u vili, uslugu privatnog kuhara, a zanimljivi su im poludnevni i jednodnevni izleti po otocima.

Amerikanci su se pokazali kao najmanje zahtjevna skupina te traže samo preporuku dobrih restorana i barova. Srbi jako vole provoditi vrijeme na Jadranu stoga su im plaže, ali i bogata ponuda noćnih klubova od velike važnosti prilikom biranja savršene vile za odmor. Francuzima je bitna opcija grijanja bazena, a važnu ulogu pri biranju vile za odmor igra jacuzzi, te blizina trgovina i pekara. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox